35-годишен извършител на грабеж в стражишкото село Камен се споразумя

...
35-годишен извършител на грабеж в стражишкото село Камен се споразумя
Коментари Харесай

2 години строг затвор за крадец, ограбил баба и внук и избягал в Белгия

35-годишен причинител на обир в стражишкото село Камен се споразумя с прокуратурата за 2 години непоколебим затвор. На 15 април 2022 година Окръжен съд - Велико Търново утвърди реализирано съглашение сред страните, с което призна подсъдимия Валентин М., за отговорен в това, че на 20 април 2019 година, действайки в изискванията на рисков рецидив, персонално и посредством посредственото извършителство на малолетния А. М. влезнал в къща и нападнал стара жена и нейния внук.

Нанасяйки им удари с ръка, издърпал от потърпевшите два мобилни телефона, движимости и 130 лв., всичко на обща стойност 294 лв., написа в правосъдния акт.

След осъщественото закононарушение обвиненият се укрил, а Окръжна прокуратура-Велико Търново е издала Европейска заповед за арест. Валентин е открит и арестуван в Белгия и бе върнат у нас в края на 2021 година. Веднага след предаването му, по отношение на него е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Доводите на прокуратурата бяха, че обвиненият е осъждан и е направил грабежа в изискванията на рисков рецидив, като съществува заплаха да се укрие, да попречи на следствието или да извърши друго закононарушение.
Съдът му наложи наказване " отнемане от независимост " за период от 2 години при първичен " непоколебим " режим.
Споразумението има последствията на влезнала в действие присъда.
Определението е дефинитивно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР