34 акта са съставени през тази година на родители за

...
34 акта са съставени през тази година на родители за
Коментари Харесай

Глобяват антиваксъри с 300 лева, ваксините с живак не били опасни

34 акта са формирани през тази година на родители за отвод от ваксини. Глобите са от 200 до 300 лв., сподели в „ Тази заран “ по бТВ доктор Захаринка Гочева, написа " Флагман ".

``
реклама

Ако вашето дете е ваксинирано, може да се болести от неимунизираното, само че няма да има смъртоносни затруднения, добави дамата, която работи като фамилен доктор и педиатър.

„ До 10 фамилии на година отхвърлят да ваксинират децата си, а преди в моята процедура бяха не повече от две “, посочи тя.

„ Най-лесно е да се разгласят имунизациите за причина за аутизъм, тъй като родителите не знаят механизма на деяние. Не е потвърдено научно, че има подобен резултат. Имам деца, чиито родители са отказали имунизиация, а са с аутизъм. Защо са се разболели тогава “, попита доктор Гочева.

Бившият народен съветник по епидемиология проф. Мира Кожухарова пък цитира данни от последните резултати от социологически изследвания, съгласно които се ускорява недоверието към имунизациите. 

Децата, които са неимунизирани и се разболяват, са доста рискови за групите от деца, които не могат да бъдат имунизирани или не създават съответно имунитет, посочи тя.

След като водещата прочете въпрос на фен за съществуването на живак и други рискови детайли във имунизациите, проф. Кожухарова призна, че в действителност в някои от тях се съдържат такива субстанции като консерванти, само че те са в минимални количества. 

„ Доказано е, че вредят по никакъв метод човешкия организъм. Във имунизациите против морбили, рубеола няма такива субстанции, тъй като е жива “, твърди тя.

Отец Евгений от Сливен, който е татко на девет деца, показа пък, че най-малките не са ваксинирани, тъй като не има вяра, че имунизациите са безвредни. 

„ Случаите са толкоз доста, че не мога да си играя с моето дете на съветска рулетка ”, добави той.

Заради отвод да одобряват синът му в детска градина, отец Евгений води дело за дискриминация против РЗИ-Сливен. Детето е на шест години и не го одобряват в наложителната предучилищна група.

Изследване демонстрира, че в богатите страни доверието във имунизациите е разколебано. 59% от западноевропейците имат вяра, че имунизациите са безвредни. На същото мнение са над 90% от интервюираните в Южна Азия и Източна Африка.

„ Ваксините основават среда, в която заболяването не участва. Хората са в сигурност и си мислят, че не е нужно да се имунизират. Появява се подвеждаща информация, от време на време неистини. Създават си свои лични доктрина и се трансформират в „ Google откриватели ”, разяснява Витянис Андрюкайтис, еврокомисар по опазване на здравето и сигурност на храните.

Социалните мрежи показват подготвеност да обезпечават достъп до научно-доказана информация, да вземем за пример с изскачащи известия.

„ Това, което знаем от „ Facebook " и други обществени мрежи е, че създават алгориъм, при който да се разпознават антиваксинални послания и посредством вътрешна регулация, те да не излизат нагоре в търсенето ”, уточни доктор Сидхарта Санкар Дата от Световна здравна организация.

Изчисленията демонстрират, че милион и половина смъртни случаи може да бъдат предотвратени с ваксини.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР