34 административни услуги на Агенцията за социално подпомагане и 5

...
34 административни услуги на Агенцията за социално подпомагане и 5
Коментари Харесай

Административни услуги на АСП и АЗ вече се заявяват безплатно в клонове на „Български пощи“

34 административни услуги на Агенцията за обществено подкрепяне и 5 услуги на Агенцията по заетостта към този момент се декларират гратис в шест клона на „ Български пощи “.

Пилотната самодейност е създадена взаимно с Министерство на електронното ръководство и се извършва в границите на Националния проект за възобновяване и резистентност. Целта е да се улесни достъпът до административни услуги в дребните обитаеми места и да се сътвори улеснение за жителите, спестявайки им време и средства за пътешестване.

Клиентите на Агенцията за обществено подкрепяне към този момент могат да подадат посредством клоновете на „ Български пощи “ заявки за разпределяне на разнообразни типове еднократни, месечни и целеви помощи и издаване на удостоверения. Услугите, които Агенцията по заетостта предлага посредством пощенските станции, са ориентирани към търсещите работа хора и включват приемане на заявки и регистрация, издаване на решения за преустановяване или за възобновяване на регистрацията, издаване на служебна записка, както и включване в образование на възрастни.

Първите 6 пощенски станции, в които жителите могат да се възползват от новата опция, са Централната поща в София и клоновете в град Баня (област Пловдив) и селата Селановци (област Враца), Маринка (област Бургас), Крушовица (област Плевен) и Игнатиево (област Варна).

Информация за административните услуги, които жителите могат да декларират в границите на пилотния план, е налична на формалния уебсайт на „ Български пощи “ на следния линк: https://www.bgpost.bg/bg/637, както и на място в шестте пощенски станции.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР