33-ма мигранти от Северна Африка са загубили живота си в

...
33-ма мигранти от Северна Африка са загубили живота си в
Коментари Харесай

33-ма мигранти се удавиха в Средиземно море за по-малко от месец

33-ма мигранти от Северна Африка са изгубили живота си в Средиземно море по пътя към Европа от началото на годината.

Това обявиха от Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците. Кризата с мигрантите продължава да се задълбочава, а от Европейски Съюз търсят излаз от обстановката.

Хуманитарният избавителен транспортен съд Оушън Вайкинг смъкна на брега в Тоскана следващите 95 мигранти, открити в Средиземно море. Те са плавали в продължение на 4 дни, до момента в който стигнат до пристанището в Карара.

 
Вече създадохме медицински пунктове за гинеколози, кожни лекари и общопрактикуващи лекари. След като запишем в указател пристигналите хора, ще им дадем топла храна и ще осигурим специфична грижа за децата.
Серена Ариги, кмет на Карара

Правителството на италианския министър председател Джорджа Мелони е в задънена улица за това, къде да дебаркират корабите с незаконните мигранти, избавени в Средиземно море. Неправителствени организации организации упорстват, избраните от управляващите пристанища да бъдат допустимо най-близко до мястото на избавяне.

 
Оценяваме обстоятелството, че бързо са обезпечени безвредни пристанища. Но това, че плавахме 4 дни значи, че 4 дни не е имало избавителни кораби в централното Средиземноморие. Искам да ви припомня, че през 2022 година над 2 хиляди души са починали в този регион. Това е най-смъртоносният миграционен маршрут и когато няма кораби – хората умират.
Карла Мелки, зам.-директор на „ СОС Средиземноморие “

В края на предходната седмица министрите на вътрешните работи и на имиграционните въпроси на страните членки на Европейски Съюз се срещнаха, с цел да обсъдят подобряването на координацията в блока за връщане на повече мигранти, на които е било отказано правото на леговище в Европа. Припомняме, че до момента в който някои страни членки, измежду които Австрия и Унгария, стачкуват против незаконната миграция от Близкия изток и Северна Африка, Германия е измежду страните, които желаят да отворят своя пазар на труда за по този начин нужните ѝ служащи отвън блока.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР