33-годишният Тургай Сали, който бе прострелян в нощта на събота

...
33-годишният Тургай Сали, който бе прострелян в нощта на събота
Коментари Харесай

Убитият ММА боец – свидетел по делото за екзекуцията на бизнесмена Янис Макрис

33-годишният Тургай Сали, който бе прострелян в нощта на събота против неделя в Хасково, а денонощие по-късно издъхна в пловдивска болница, е бил очевидец по делото за убийството на 46-годишния гръцко-австралийски предприемач Янис Макрис в южното атинско предградие Вула през 2018 година, оповестява " 24Родопи ".

Янис (Джон) Макрис, предприемач от Сидни с връзки с проведената престъпност, бе погубен в колата си пред дома си в атинското предградие Глифада на 31 октомври 2018 година

Според фрагменти от охранителни камери Макрис е бил погубен малко, откакто излязъл от вкъщи си и се качил в паркирания пред него черен автомобил. Нападателят изтичал до транспортното средство и почнал да стреля през прозореца.

Австралийски следователи проверяваха активността на 46-годишния предприемач, за който има съмнения, че е обвързван с трафик на опиати на стойност 13 милиона $ и опит за ликвидиране на незаконен необут в Сидни. Месеци по-късно за изтезанието бяха арестувани двама братя от Хасково - Серафим и Милен Райчеви, а през септември 2020 година атински съд ги призна за отговорни.

34-годишният Серафим Райчев-Немия беше приет за отговорен за предумишлената екзекуция на Макрис и за незаконно владеене и приложимост на оръжие, а две години по-възрастният му брат - Милен Райчев пък беше приет за отговорен за съучастничество в преднамерено ликвидиране.

По неофициална информация Тургай Сали, който е съгражданин на Райчеви, е бил водач на единия от тях и в началото също е бил арестуван, само че по-късно става очевидец и дава показания по делото в Атина.

" Не можем да кажем дали жертвата е очевидец по въпросното дело, тъй като следствието не се води в България ", сподели на брифинг през вчерашния ден шефът на Министерство на вътрешните работи в Хасково старши комисар Недан Хаджиев. Той обаче съобщи, че българските криминалисти, които проверяват убийството на Тургай, търсят връзката.

Заподозрян за разстрела на 33-годишния хасковлия е мексикански жител, който през вчерашния ден сутринта бе арестуван в софийски хостел. Той е влезнал в България през граничен пункт с Република Северна Македония с испански паспорт, след което е взел кола чартърен от компания в Кърджали. Именно в нея бе открита и гилза, която го уличава в разстрела на Тургай.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР