33-годишна жена с две матки и две влагалища роди здраво

...
33-годишна жена с две матки и две влагалища роди здраво
Коментари Харесай

ШАМПИОНКА! Рускиня с 2 влагалища роди здраво бебе

33-годишна жена с две матки и две влагалища роди крепко бебе. Шокиращият случай е от съветския град Ногинск, Московска област. 

Жената с необикновената особеност била призната в местна болницата в 40-ата седмица от бременността след началото на контракциите.

Рускинята била наясно с физическите си особености и по тази причина авансово се записала на съвещания в една от клиниките, където акушер-гинеколозите деликатно следили нейното положение и това на детето.

Удвояването на матката е рядка патология, която може да докара до ниско тегло на плода или прибързано раждане. По време на раждането тази диагноза усилва риска от кървене и руптура на матката.

" Такава патология е извънредно рядка, по тази причина взехме решение да създадем цезарово сечение, при което беше открита приблизително огромна миома на матката. С една намеса направихме миомектомия, т. е. премахнахме миомата и помогнахме да се роди крепко момиченце с тегло 2990 грама и растеж 51 сантиметра ", сподели акушер-гинекологът, направил интервенцията. 

И майката, и бебето са добре и в най-скоро време ще бъдат изписани от болничното заведение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР