32% от нашите подрастващи казват, че са опитали алкохол на

...
32% от нашите подрастващи казват, че са опитали алкохол на
Коментари Харесай

Над 30% от 11-годишните са пили алкохол

" 32% от нашите подрастващи споделят, че са пробвали алкохол на към 11-годишна възраст. Това е срамна и болна статистика. Не бива да я крием. ” Това съобщи Ралица Скорчева от Асоциацията на вносителите, производителите и търговците на спиртни питиета пред NOVA телевизия. България е на едно от първите места в Европейския съюз по ранна приложимост на алкохол.

„ 14-15-годишни деца, в действителност, са най-честият контингент, които лекуваме в Клиника по токсикология. Най-често пият водка, комбинирана с бира, комбинирана с вино. По-рядко уиски ”, съобщи доктор Маргарита Гешева от клиниката на токсикология, УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ".

Понякога децата идват в тежко безсъзнание. С годините възрастта им спада, а броят им се усилва.

Специална родителска среща в бар учи по какъв начин да приказваме с децата си за вредата от спиртните питиета. За самодейността, уредниците намират и помощници. Спортисти, артисти и публицисти споделят на родителите по какъв начин те съумяват да приказват с децата си за алкохол, без да бъдат скучни. За 5 години са извършени 125 срещи сред родители на четвъртокласници, психолози, производители и вносители на алкохол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР