32-годишният Гершкович беше задържан през март по време на репортажно

...
32-годишният Гершкович беше задържан през март по време на репортажно
Коментари Харесай

Руският съд удължи задържането на репортера на Wall Street Journal Гершкович до края на януари

32-годишният Гершкович беше арестуван през март по време на репортажно пътешестване до съветския град Екатеринбург, на към 2000 километра (1200 мили) източно от Москва. Федералната работа за сигурност на Русия твърди, че репортерът, „ действайки по напътствие на американската страна, е събрал информация, представляваща държавна загадка за активността на едно от предприятията на съветския военно-промишлен комплекс “.

Гершкович и Journal отхвърлят ​​обвиненията, а държавното управление на Съединени американски щати го разгласи за непозволено арестуван. Руските управляващи не са показали никакви доказателства в поддръжка на обвиняванията в шпионаж.

Гершкович е първият американски кореспондент, упрекнат в шпионаж в Русия от 1986 година, когато Николас Данилоф, московски сътрудник на U.S. News and World Report, е задържан от Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Той е арестуван в московския затвор Лефортово, прочут с тежките си условия.

Анализатори показаха, че Москва може да употребява затворени американци като разменна монета, откакто напрежението сред Съединени американски щати...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР