32-годишния Йордан Петков, обвинен за вземане на кредити за хиляди

...
32-годишния Йордан Петков, обвинен за вземане на кредити за хиляди
Коментари Харесай

ВИДЕО: Майката на измамника, завлякъл с кредити двойки от Пловдивско, му плаща вноските

32-годишния Йордан Петков, упрекнат за взимане на заеми за хиляди левове от името на други хора, остава в ареста. Това реши състав на Окръжния съд в Пловдив, който през днешния ден прегледа настояването му за по-лека мярка, съобщи. Както е известно, на Петков беше избрана най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ", но апелира решението на по-висока инстанция. 

" Съжалявам за това, което съм направил. Не съм желал да ощетявам никой и ще си върна всичко ", сподели Петков пред съда. По време на съвещанието стана ясно, че 32-годишният мъж е бил осъждан и оправдан.

Съучастничката му в закононарушенията и жена, с която живее на брачен начала, е 23-годишната Ралица Козарска от Стара Загора. Тя обаче е пусната под домакински арест, защото двойката има 1-годишно дете. Пловдивските Бони и Клайд са се занимавали с обири на непознати самоличности за задачите на изтегляне на онлайн заеми. Използвали главно техни познати, чийто документи преснимали, и изтеглили от тяхно име близо 90 хиляди лв.. 

Защитниците на Йордан юрист Шинкова и Антонова желаеха мярката му да бъде променена също на домакински арест.  

айката на Йордан Гергана Петкова пък беше в залата и по искане на отбраната беше разпитана от съда. 

Петкова описа, че Йордан работил и не бил споделям пред фамилията да има финансови усложнения, само че това евентуално било тъй като татко му е в тежко положение от 2017 година

„ Като го прибраха в ареста, ми показа, че е имал финансови проблеми и заеми, които е желал да погаси. Помоли ме аз да ги погася и го направих. Към сегашния миг съм погасил всички вноски досега “, описа Петкова.

Майката на Йордан обаче добави, че не може да обслужва заемите непрекъснато и синът ѝ би трябвало да бъде пуснат, с цел да работи и да ги погасява.

По думите на юристите, те разполагат с бележки от банките, че всички вноски по трите заема, изискуеми към сегашния миг, са били изплатени. Те желаеха и да приложат сигнал до Районна прокуратура - Пловдив за изнасяне на материали по делото в пресата.

От прокуратурата пък по-рано оповестиха, че измамата се разплела, когато една от пострадалите, на чието име е изтеглен заем, е почнала да получава позвънявания, че не погасява вноските по заема си.

" Плащанията по всички заеми са направени през днешния ден, след започването на производството ", уточни прокурор Галя Андреева и добави, че при възможна по-лека мярка Йордан може да се укрие.

" Нито той, нито дамата са живели на някой от оповестените им адреси. Искали са да пътуват до Турция, публикуван е паспорт на детето с експресна поръчка. Майката сподели, че са желали да вървят на екскурзия цялото семейство ", съобщи Андреева. Тя изиска мярката на Йордан да бъде доказана от съда и да остане в ареста.

Колкото до влошеното здравословно положение на бащата, прокурор Андреева сподели, че Йордан нито живее с татко си, нито му е оказвал финансова помощ и няма общо здравословното му положение.

Съдът обаче беше безапелационен, че Йордан ще остане в ареста. Решението е дефинитивно.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР