311 абсолвенти от Випуск 2022 на Биологическия факултет получиха дипломите

...
311 абсолвенти от Випуск 2022 на Биологическия факултет получиха дипломите
Коментари Харесай

211 биолози от ПУ с дипломи

311 абитуриенти от Випуск 2022 на Биологическия факултет получиха дипломите си на тържествена гала, която се състоя през днешния ден в Спортната зала на висшето учебно заведение.

Деканът на Биологическия факултет проф. доктор Соня Трифонова посочи, че 180 от дипломиралите се са бакалаври, а 131 – магистри. Тридесет от приключилите образователно-квалификационна степен „ бакалавър “ са отличници, както и осем от дипломиралите се  магистри.

От името на ректорското управление и на Ректора на ПУ проф. доктор Румен Младенов, абитуриентите поздрави зам.-ректорът по образователна активност доцент доктор Мария Стоянова.

В приветствието си към приключилите проф. доктор Соня Трифонова означи, че днешната тържествена гала е кулминационна точка на дългогодишния труд и старания на студентите. Тя акцентира, че дипломите от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ се ценят високо от работодателите, защото възпитаниците му потвърждават своите умения и качества и се осъществят сполучливо, а точно това е най-хубавата препоръка за качеството на образованието във висшето учебно заведение.

По традиция абитуриентите поставиха Галилеевата клетва, която бе прочетена от Катерина Кирилова, приключила компетентност „ Молекулярна биология “.

Поздрав към Випуск 2022 на Биологическия факултет насочиха студенти от специалността „ Музикална педагогика “ от Педагогическия факултет на ПУ.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР