31-годишният Курц, който е най-младият политически лидер в света, трябваше

...
31-годишният Курц, който е най-младият политически лидер в света, трябваше
Коментари Харесай

Австрийският канцлер Себастиян Курц се срещна с премиера Бойко Борисов

31-годишният Курц, който е най-младият политически водач в света, трябваше да посети България в средата на февруари, само че визитата му беше отсрочена по здравословни аргументи.

Акценти в диалога му с Борисов са задълбочаването на двустранните връзки, както и предаването на управлението на Съвета на Европейския съюз, което Австрия ще поеме от България на първи юли.
Бойко Борисов, министър-председател: Винаги съм казвал, че 2018 година би трябвало да се преглежда като българо-австрийско председателство по главните тематики, тъй като нито можем да стартираме и да приключим за шест месеца подобен развой като Западните балкани, нито можем да стартираме и да приключим защитата на външните граници, нито всички тези общи тематики и решения, които би трябвало да вземем по Дъблинско съглашение, по кохезионна политика и всичко останало. Себастиан Курц, канцлер на Австрия: На едно мнение сме, че най-сериозната област, в която би трябвало да работим, е сигурността. Там е нужна по-голяма взаимна работа във връзка с външните граници, изключително за прекъсване на незаконната миграция. Искам тук да благодаря на България за напъните през последните години - изключително по твое време, за това, че с такава упоритост се наложи да се спре мигрантската вълна значително.

 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР