309 деца и възрастни са станали жертви на трафик на

...
309 деца и възрастни са станали жертви на трафик на
Коментари Харесай

309 са жертвите на трафик през 2018 г.

309 деца и възрастни са станали жертви на трафик на хора през 2018 година Данните са от образование в Пловдив, което се организира в границите на плана на SOS Детски селища " Светулка - освети мрака ". Приемни родители, обществени служащи, психолози и експерти, работещи с деца се учат по какъв начин да предпазят децата от трафика на хора.


За 2018 година потърпевшите в България за полова употреба са 155 деца и възрастни. Броят им действително е повече, настояват специалистите.
Димитрина Петрова - програмен шеф на SOS Детски селища 1960: Може би съотношението сред действителните случаи и тези случаи, които се записват, им попадат в формалната статистика е 1 към 10.
Един от най-често публикуваните способи при набирането на жертви на трафик е схемата „ Lover boy ". Специалистите го дефинират като добре проведен бизнес.
Доника Ангелова, Сдружение „ Рефлективно учене - България ": Има един прелъстителен юноша, който носи скъпи облекла. Облича се добре. Правят общи проекти. Той дава обещание да я заведе в чужбина, с цел да имат по-добър живот. И в следствие тя е хваната в неговата примка и той я кара да приспи в началото с негов другар... По този метод, приспивайки с негов другар тя влиза в схемата. Накрая излизат в чужбина и той я продава някъде.
Все повече девойки попадат под тази опасност, сигнализират обществените служащи.
Дора Дончева - обществен служащ от регионален екип по Приемна грижа: Понякога процесът е необратим. Имаме гибел на личността и физически живот. Жертвите ненавиждат тялото си и отхвърлят сътрудник в живота.
Броят на децата, станали жертва на трафик посредством интернет, също се усилва.
Димитрина Петрова - програмен шеф на SOS Детски селища: Средно е изчислено, че на към 9-годишна възраст детето към този момент изпреварва родителите си по методът, по който то може да борави с интернет.
За да се предотвратят случаите на детска полова употреба, от „ SOS Детски селища " са създали онлайн приложение, адресирано до учениците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР