3037 първокласници ще прекрачат за първи път училищния праг на

...
3037 първокласници ще прекрачат за първи път училищния праг на
Коментари Харесай

Над 3 000 първокласници влизат в класните стаи във Варна

3037 първокласници ще прекрачат за първи път учебния предел на 15септември за новата образователна година във Варна. Те ще се образоват в образуваните 138 паралелки в общо 43 учебни заведения, от които 37 общински, 2 държавни и 4 частни. В предучилищни групи в учебните заведения са записани 464 деца, от тях 161 са на 5 години и 303 - на 6 години.

Общо 36 895 възпитаници влизат в класните стаи на първия образователен ден.

През летните месеци строително-ремонтни действия са осъществени в 22 общински учебни заведения и 18 детски градини. Дейностите включват боядисване на класни стаи, коридори, замяна на осветителни тела, частична замяна на паркет и первази, боядисване на санитарни пространства – замяна на умивалници и други

В СУ „ Гео Милев “, ОУ „ Кирил и Методий “, ОУ „ Панайот Волов “ и ОУ „ Капитан Петко Войвода “ са направени настоящи поправки на покривите; В ОУ „ Стоян Михайловски “ - ремонт на покрива и тавана на физкултурния салон;В I ЕГ, IV ЕГ „ Ф. Ж. Кюри “, СУ “Гео Милев “, СУЕО „ Ал. С. Пушкин “ - поправки на отоплителните съоръжения. В детски градини е осъществено боядисване на занимални, санитарни пространства и коридори. В ДГ №38 „ Маргаритка “ е завършил ремонтът на STEM центъра и на стълби на основния вход и към стадиона. В ДГ „ Теменужка “ е доставено и инсталирано съоръжение на занималня за новооткрити групи.

В общинските учебни заведения остават свободни 60 места за банкет на деца в подготвителни групи и 151 свободни места за банкет на възпитаници в първи клас.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР