300 милиона годишно дупка в хазната само от закриване на

...
300 милиона годишно дупка в хазната само от закриване на
Коментари Харесай

300 милиона годишно дупка в хазната само от закриване на работните места в Маришкия басейн

300 милиона годишно дупка в хазната единствено от закриване на работните места в Маришкия басейн.

 

Държавата ще загуби към 625 млн. лева доходи единствено от предприятията в Маришкия басейн. Заедно с централите от Югозападния въглищен район, България губи общо близо 671 млн. лева доходи.


Знаят ли хората какъв брой получава страната от всеки енергетик и по какъв начин тези средства ще бъдат обезщетени, беше един от въпросите, които задаваха енергетиците на митинга. Ако застрашаването на енергийната и националната сигурност се виждат като непълен мотив да бъде съхранено производството от базови мощности на електрическа енергия, то дано забележим и неналичията, които ще бъдат основани като проблем.


При брутна заплата – към 2400 лева значи, че хазната получава към 540 лева от всеки служащ
Около 700 до 900 лева от работодателя за всеки служащ според от категорията на труд.
Сметката е елементарна. Само от работодателя, всеки обезпечен на към междинната заплата в бранша внася в страната близо 10 000 лева годишно.
Директно заетите в държавните „ Топлоелектрическа централа Марица 2 “ и „ Мини Марица Изток “ са 9500 индивида. В частните централи в комплекса работят още към 3000 чиновници. В двете по-големи поправки предприятия още 1500.
Само огромните предприятия генерират към 14 000 работни места. Заедно с транспортни, логистични, монтажни, ремонтни и други служащи, които са заети в комплекса „ Марица Изток “, заетите от работа на комплекса действително доближават 30 000 индивида. Това са близо 300 милиона дупка в бюджета от непосредствено заетите в Старозагорска област.


В Кюстендил и Перник работните места са доста по-малко, само че въпреки всичко и там надвишават 10 000 индивида, дружно със заетите в София област.
Предприятията в Маришкия басейн осъществят и големи обороти от своята индустриална активност, остойностяващи се на почти 625 млн. лева импортиран Данък добавена стойност в бюджета. Заедно с осигуровките, загубата в хазната би възлязла на съвсем 1 милиарда лева годишно.


За предприятията, част от Югозападния въглищен район, чистите доходи от Данък добавена стойност възлизат на 46 млн. лева Общо излиза, че без централите, част от трите огромни въглищни района, страната ще загуби 671 млн. лева доходи.


Срещу зейналата дупка в бюджета, страната дава обещание да раздава някакви пари на работещите, които изберат да изоставен. Откъде ще дойдат средствата за това или дали не са следващите нереалистични обещания за компенсации на служащите е единствено един от въпросите. Как ще компенсират в бюджета и общините тези неналичия е прекомерно неразбираемо.


От Общините в Дупница и Бобов дол използваха думата колапс, кметът на Стара Загора застана също зад запазването на работните места и индустриалните мощности. Очевидно, че локалната власт в най-голяма степен вижда безизходицата на обстановката, с изключение на директно засегнатите.


Ускореното прибързано закриване на въглищни мощности, с цел да бъдем първенци в Европейски Съюз, коства доста.

 

Струва енергийна неустановеност, което заплашва националната сигурност. Струва неналичия на бюджета, което е в прорез на опитите за реализиране обществено обективна страна.
Ще коства доста непосредствено и на хората, тъй като и в този момент Евростат ни подрежда на последно място по приходи в Европейски Съюз със междинна заплата 3 пъти по-малка за общността. И тази цена ще бъде платена от българските жители, без значение в кое обитаемо място живеят.
Трети ден енергетиците пазят стопанската система и всички български жители. Застават зад национална идеята, значима колкото свободата и демокрацията – правото на труд и благополучие.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР