30 септември е крайният срок за подаване на годишните финансови

...
30 септември е крайният срок за подаване на годишните финансови
Коментари Харесай

Още седмица до крайния срок за подаване на годишните финансови отчети

30 септември е крайният период за подаване на годишните финансови доклади в Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. До момента са подадени 205 794 бр. годишни финансови доклади, 78 % от тях са предадени онлайн посредством сплотяващ Имотен, Търговски и регистъра ЮЛНЦ. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция по вписванията. 

Годишни финансови доклади би трябвало да подадат всички предприятия, регистрирани по Търговския закон и ЗЮЛНЦ, според условията на Закона за счетоводството. Такива са сдруженията с лимитирана отговорност (ЕООД, ООД), акционерните сдружения (АД), едноличните търговци (ЕТ), командитните сдружения (КД), събирателните сдружения (СД), сдружения и фондации.

Предприятията, регистрирани по Закона за отговорностите и договорите (ДЗЗД) не разгласяват докладите си в Търговския указател. Заявление Г2 за подаване на годишен финансов доклад може да бъде изтеглено от. 

Държавната такса за подаване на документите във всички териториални звена на Агенция по вписванията е 40 лева При подаване на годишните финансови доклади онлайн посредством се изисква електронен автограф, а таксата е 20 лева Агенция по вписванията припомня, че приемане на годишните финансови доклади се прави през целия работен ден. 

Санкциите за нарушение на условията за издание на годишните финансови доклади са в размер от 1500 лева до 2000 лева за физически лица. За юридически лица и еднолични търговци те са в размер от 2000 лева до 3000 лева При повторно нарушение санкцията е в двоен размер. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР