30 милиона души в Европа са със слабо или напълно

...
30 милиона души в Европа са със слабо или напълно
Коментари Харесай

30 милиона души в Европа са със слабо или напълно увредено зрение

30 милиона души в Европа са със едва или изцяло повредено зрение. Статистика за България обаче не съществува, тъй като у нас няма указател на хората със болести на очите. В международния ден на зрението националния съветник по очни заболявания - с потребни препоръки.

Виждате ли животно на тази картинка? Ако виждате панда, значи имате проблем със зрението. Или най-малко по този начин твърди създателят на публикация в интернет. Показваме я на националния ни съветник по очни заболявания.
проф. Ива Петкова, народен съветник по очни заболявания: Трябва да се доверяваме на тестванията при експерти.
Всъщност огромна част от хората не осъзнават, че имат проблеми със зрението още от ранна детска възраст.

проф. Ива Петкова, народен съветник по очни заболявания Родителите би трябвало да знаят, че децата им, без значение, че очите им наподобяват наред, че те считат, че виждат добре, те би трябвало да бъдат преглеждани от експерт.
След 3-годишна възраст. Само по този начин проблемите могат да бъдат уловени задоволително рано и лекуването им да бъде допустимо. И преди да посочим с пръст като провинен за неприятното си зрение компютъра, професор Петкова припомня:

проф. Ива Петкова, народен съветник по очни заболявания: Не можем да върнем живота обратно, не можем да се откажем от колите, тъй като те замърсяват атмосферата, и да се върнем на коня и каруцата. Работата с компютър съставлява едно зрително напрежение също както и четенето.
Дали четете книга или се взирате в екрана, правилото е едно- 10 -15 минути отмора на всеки час. И не забравяйте профилактичните прегледи.

проф. Ива Петкова, народен съветник по очни заболявания: Това е нещо, което би трябвало да бъде обвързване на здравната система, т.е. на страната. То не може да бъде оставено на самодейността на родителите, които бързат, гонят работа и така нататък
В международният ден на зрението подсещаме: Не се доверявайте на препоръки в уеб сайтове за чудотворни отвари с годжи бери, алое вера и сода за самун.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР