30 май, Народен театър Френският тенор от тунизийски произход Амади Лага

...
30 май, Народен театър
Френският тенор от тунизийски произход Амади Лага
Коментари Харесай

Амади Лага ще пее утре в София

30 май, Народен спектакъл

Френският тенор от тунизийски генезис Амади Лага ще свети на следващия ден вечер на сцената на Народния спектакъл.  Той ще се изяви в  " Турандот " - продукция на Старозагорската опера и Държавния куклен спектакъл от Стара Загора. Тенорът сега прави стремителна интернационална кариера, той пристигна за първи път в България през февруари и неговата среща с българската аудитория стартира от Стара Загора. В четвъртък той ще пее за първи път пред софийска аудитория. Амади Лага към този момент си е партнирал с оперната дива Цветелина Василева, която ще бъде в ролята на Турандот на 30 май. 

" С Амади имаме две продукции дружно - в Шанхай и в Торе дел Лаго. Той има извънредно забавен глас, с развъртян висок указател, какъвто не съм чувала при други тенори до момента. Той е доста прочувствен, доста се пали. Освен че е добър сътрудник за пеене, е и прелестен артист, който споделя и превзема с играта си. Той е същински пучиниев артист. За публиката е огромен късмет да го чуе и да го види. Присъствах на триумфа му, когато извърши няколко биса на арията Nessun Dorma... - споделя Цветелина Василева.

" С Цветелина се познавам от дълго време и не за първи път работя с нея, сподели Амади Лага при първото си посещение в Стара Загора през февруари. - С нея пяхме в " Турандот " в Шанхай, на фестивала на Пучини в Торе дел Лаго и в Савонлина, Финландия. Калаф съм правил по най-различни способи. Участвал съм в 19 продукции на " Турандот ". За първи път съм в България и не я познавам, само че доста съм благополучен, тъй като имам доста другари българи артисти, които обичам. Надявам се да бъда на равнище, с цел да задоволя упованията на публиката ".

В оперно-кукления театър на операта " Турандот " от Пучини на 30 май ще се изявят и сопраното Русалина Мочукова (в ролята на Лиу) и огромният български бас Юлиан Константинов (Тимур). Спектакъла ще дирижира основният диригент на Старозагорската опера Ивайло Кринчев. Участват още солистите Александър Крунев, Георги Динев, Ивайло Йовчев, Иван Кабамитов, Симеон Симеонов, оркестър и хор на Държавна опера-Стара Загора, актьори от Държавен куклен театър-Стара Загора, децата от вокалната студия на ДЮСОБ " Маргаритки ", представители на Прабългарската школа за оцеляване " Бага-Тур ". 

Режисьори са Огнян Драганов и Дарин Петков, сценографията и костюмите са на румънския художник Каталин Йонеску-Арборе, създатели на куклите - Силва Бъчварова и Васил Рокоманов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР