30 май e Световният ден за борба с множествената склероза

...
30 май e Световният ден за борба с множествената склероза
Коментари Харесай

30 май - Световен ден за борба с множествената склероза


30 май e Световният ден за битка с множествената склероза (МС). По мотив отбелязването на този ден в България и акцията под надпис "Ръка за ръка в живота с МС", Фондация "МС Общество - България" провежда конференция.

Участници ще бъдат водещи невролози, представители на институциите и пациенти. Специалистите ще изнесат данни за достиженията в преодоляването на диагнозата Министерски съвет и за измененията, свързани с по-лесен достъп до терапиите, а пациенти, взели присъединяване в кампанията"Лицата на Множествената склероза" през 2012 година, ще опишат по какъв начин се оправят с заболяването и нейните провокации в ежедневния живот шест години по-късно. Очакваме наличие на известни персони, ангажирани директно в областта на опазването на здравето и с диагнозата Министерски съвет.

На 30, 31 май и 1 юни 2018 година в Park Center Sofia ще бъде сложена профилирана виртуална Министерски съвет стая, в която всички искащи ще могат да научат повече за диагнозата, както и да изпитат всички признаци, които Министерски съвет предизвиква на пациентите.

Множествената склероза е главният нетравматичен фактор, водещ до инвалидизация измежду младежите в международен мащаб.

2,3 млн. души са наранени от Министерски съвет по света, 690 000 са болните в Европа. Над 7000 са хората, които водят борба със болестта в България, като по данни на лекари всяка година у нас се диагностицират нови 80 случая на заболяването.

Тази година акцията за ранно информиране за множествената склероза ще премине под надпис #bringinguscloser и #MSInsideOut и е обвързвана със засегнатите от Министерски съвет души, както и хората участващи в търсенето и използването на лекуване - учени, лекари, медицински сестри, донори и доброволци. Целта ѝ е да покаже, че всяка година медицината се доближава от ден на ден до откриването на лекуване за тази тежка, нелечима и водеща до трайна инвалидизация болест.
 Ембри е живото доказателство, че храната и тренировките могат да трансформират живота на диагностициран човек Ембри е живото доказателство, че храната и тренировките могат да трансформират живота на диагностициран човек / БГНЕС
Преди няколко дни в България дойде Мат Ембри, който е диагностициран с множествена склероза едвам на 19 години. Той бе в София за премиерата на кино лентата "Живото доказателство". Лентата споделя за Ембри, който от 23 години живее с диагнозата множествена склероза и се радва на пълностоен живот без банкет на скъпоструващите медикаменти и безццената поддръжка и помощ от своя татко доктор Аштън Ембри.

"Диагнозата множествена склероза е алармата, от която би трябвало да се събудим и да се променим. Пациентите би трябвало да знаят, е, че следствията от множествената склероза могат да бъдат ужасяващи", показа Мат след премиерната прожекция на кино лентата в София.

За себе си, непрекъснато си подсещам какъв брой ужасна може да бъде тази болест. Мисля, че в живота има един абсурд и това е може би в природата на живота, когато човек си припомня какъв брой неприятно може да стане, той полога повече старания, с цел да реализира това, което може да бъде положително, показа още Мат. Той е уверен, че човек би трябвало да взема значимите решения всякога, когато седне на масата или би трябвало да реши дали да си обуе маратонките за подготовка.

За всички нас е значимо да откри време за медитиране, да се моли и да си дава сметка, че има една по-висша мощ, която го направлява, декларира той. Мат е реалист и показа, че вярата е нещо хубаво, само че от време на време може да бъде и рискова дума, тъй като се основава някакво очакване към бъдещето. Идеята е, че нещата може би биха могли да станат по-добри, само че по-важното е какво може човек ще направи в този момент, през днешния ден. Всеки може още през днешния ден, незабавно, когато се прибере у дома, да си разчисти хладилника, е съветът на Мат Ембри. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР