30 мащабни инфраструктурни проекта ще обновят изцяло Русе през 2018

...
30 мащабни инфраструктурни проекта ще обновят изцяло Русе през 2018
Коментари Харесай

Най-значимите инфраструктурни проекти за Русе през 2018

30 огромни инфраструктурни плана ще обновят напълно Русе през 2018 година. В града ще бъдат вложени над 56 милиона лв. единствено по Оперативна стратегия " Региони в напредък ". А упованията са с променения образ на града да се увеличи и капиталовия интерес към него.

Русе

Безспорно, най-дългоочакваният и величествен план за района е градежът на бъдещата автомагистрала Русе-Велико Търново. Тя ще е 133 километра, ще стартира източно от Дунав мост и ще свършва след Дебелец. Новото трасе се построява, с цел да разтовари трафика по пътя – палач Русе-Бяла и да притегли бизнеса.

Инж. Дончо Атанасов, ръководител на Управителния съвет на АПИ: Очаквам 2018 година да стартираме с тръжните процедури за строителство, примерно на Русе-Бяла, най-тежкия сектор, който е приоритет и той би трябвало да стартира бързо строителство. В момента, който видят, че машините са на трасето, и стартира строителство, бизнесът незабавно ще пристигна.
За да пристигна в действителност бизнесът още веднъж, в града тази години предстоят огромни планове, които напълно ще трансформират образа му. Русе ще се трансформира в огромна строителна площадка, тъй като още през март стартира главен ремонт на 150 улици и тротоари, които до момента са били в окаяно положение. Срокът за осъществяване е шест месеца. А със 17 милиона лв. ще бъде изменена визията на пешеходната зона, която свързва центъра с кея, който също ще бъде благоустроен. Укрепена ще бъде и кейовата стена, която се разрушава.

След 10 години, ремонт дочака и остарялата музикална гимназия, която е монумент на културата. Държавата съумя да принуди новите притежатели да я реставрират, както е по контракт. Въпреки забавянето във времето, архитектурният шедьовър на Удо Рибау е напът до края на лятото да се трансформира в първия частен нумизматичен музей у нас.

Пари за спортни уреди също ще има през 2018 – та.Планиран е ремонт на ремонта на Градския стадион. Именно неналичието на естествени условия за подготовка на футболистите докара и до напускането на треньора на " Дунав ".
Инж. Димитър Наков, зам.-кмет на община Русе по устройство на територията: " ВИП секторът може да е подготвен доста преди края на футболния сезон. Успоредно с това ще тече и възлагане на новата поръчка за осъществяване на другите 4 козирки. "
Всички строителни действия, изключително в центъра на града, би трябвало да приключат до септември, защото тази година Русе е един от домакините на Световното състезание по волейбол за мъже.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР