30-годишният пастир Костадин Митев, който бе обвинен за подпалването на

...
30-годишният пастир Костадин Митев, който бе обвинен за подпалването на
Коментари Харесай

Приятелката на обвинения за пожара пастир със своя версия

30-годишният овчар Костадин Митев, който бе упрекнат за подпалването на пожара край Кресна на 24 август, остава в ареста. Това реши Благоевградският съд.

ВИЖТЕ В СНИМКИ ОГНЕНАТА СТИХИЯ И БОРБАТА С ПЛАМЪЦИТЕ

Версията на прокуратурата е, че той изхвърля неизгасена цигара, от която стартира пожарът край Кресна, който бе сподавен чак след шестия ден, разноските по гасенето са 3 милиона, а в Пирин настана същинска екологична злополука поради изгорялата гора - ще е необходим половин век, с цел да се възвърне. Наложи се и евакуация на хора в региона.

Версията на мъжа обаче, е друга. Разказва я на приятелката си, откакто се прибира вкъщи, предава NOVA.

"Не е истина.

Той нямаше с какво да го възпламени този огън. Нямаше нито запалка, нито цигари. Трябваше в същия ден да отида да му занеса ястие, вода, цигари, всичко. Огънят към този момент гореше, когато отидох. Вечерта, като се прибра, беше изплашен и допусна, че ще обвинят него ", съобщи Стефка Георгиева, приятелката на Костадин.

ПИРИН ПОЧЕРНЯ СЛЕД ПОЖАРА СНИМКИ

Във виновността на пастира се съмнява и притежателят на фермата за говеда, в която работят и живеят Стефка и Костадин.

"Пастирът е нает от месец март тази година и към момента е на изпитателен период ", изясни в „ Здравей, България” Емилиян Стойнев от Фонда за дивата флора и фауна и шеф на обвинявания за пожара. Той разяснява, че има разнообразни версии за случилото се, като не изключи ползи и съзнателно саботиране на активността на фонда в региона.

Пред съдиите Костадин съобщи, че е почтен. Но съдът не му повярва - доказателствата против него били съществени, а вредата значима.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР