30-годишният пандизчия, който нападна друг в Бургаския затвор, е изтърпявал

...
30-годишният пандизчия, който нападна друг в Бургаския затвор, е изтърпявал
Коментари Харесай

Смразяващо за убийството в Бургаския затвор: Килърът на Маркуча се оказа...

30-годишният пандизчия, който атакува различен в Бургаския затвор, е изтърпявал тежко наказване за закононарушение. Стефан Петков, който е родом от Сливен, е влезнал зад решетките поради нахлуване над касиерка в Бургас от 2021 година, написа Флагман бг.

Той отправил тежки закани към дамата поради бутилка на ниска цена уиски и замахнал с пестник към лицето ѝ. Бил е настанен наложително в пандиза по-малко от година след офанзивата, а закононарушението му го категоризира по доста характерен член от Закона за осъществяване на наказванията - член 60.

Според него, в наказателните институции могат и би следвало да се обособяват отделения за настаняване на лишени от независимост с висока степен на социална заплаха, страдащи от алкохолизъм или наркомания, както и лица с душевен разстройства или уязвими такива предвид на тяхната, както и сигурността на останалите.

В този смисъл е неразбираемо какво рисковият Стефан Петков е правил дружно с останалите пандизчии и то в такава непосредственост, че да е съумял да посегне на някого.

Той е трябвало да бъде в напълно друга зона, каквато има обособена в постройката. Със сигурност обаче е ясно, че по време на спречкването двамата са били един до различен, а наоколо е имало двама надзиратели, които като чули свадата незабавно се намесили.Явно обаче е било късно.

Неизвестно по какъв начин и за какво 66-годишният Илия Маркуча към този момент лежал на земята. Извиканият доктор самоконстатирал гибелта на мъжа.

Предстои да бъде осъществена аутопсия на натрупа, която да потвърди по безапелационен метод какво тъкмо се е случило.

Защото при първичния оглед по тялото на Маркуча не е имало следи от принуждение, което да свидетелства, че побоят може да е директна причина за съдбовния край. Една от версиитее, че Илия е получил инфаркт или инсулт в резултат на напрежението.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР