30-годишен турист загина, след като се подхлъзна на път за

...
30-годишен турист загина, след като се подхлъзна на път за
Коментари Харесай

30-годишен загина, подхлъзвайки се под връх Вихрен


30-годишен екскурзиант почина, откакто се подхлъзна на път за връх Вихрен в Пирин, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Сигналът за случая е подаден в 5.50 ч. тази заран от близки на тримата, тръгнали от х. „ Вихрен ” към едноименния връх. Тримата мъж и приятелката му, с лидер отпред потеглили рано сутринта. От м. „ Валого ” тръгнали надясно, траверсирайки ската в посока „ Джамджиев ” борд. Малко преди да го доближат, единият се подхлъзва и полита по ската с надолнище 70 градуса. Плъзгайки се е прелетял над "Джамджиеви скали", открит е в улей малко под тях.

Към мястото на случая от Банско потегля избавителен екип. С моторна шейна тялото на починалия бе превозено от спасителите от ПСС-Банско до м. "Шилигарника". Полицаи от РУП-Банско снеха показания в намиращия се там пункт на ПСС от останалите двама.

Към 11 часа тялото на починалия бе превозено с кола за спешна помощ на ФСМП-Разлог за аутопсия от правосъден доктор в МБАЛ-Благоевград.

Методи Баненски от ПСС-Банско бе сбит по отношение на случая. Той предизвести туристите да се насочат екипирани в планината.

Не е ясно дали тримата са били обвързани с въже при траверсирането на ската, както и дали са имали пикели и котки на обувките. Според спасителите на „ Шилигарника ” тримата са изглеждали добре екипирани. Към върха са се катерили трима, приятелите им ги чакали в хижата.

Загиналият е от Пловдив и по неофициална информация е доктор в столицата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР