30 години са много време, но някои исторически рани все

...
30 години са много време, но някои исторически рани все
Коментари Харесай

Путин и краят на СССР - Все още ли Империята отвръща на удара?

30 години са доста време, само че някои исторически рани към момента не зарастват след три десетилетия. Например в Русия. Съществуването на Съветския съюз завърши там тъкмо преди 30 години, написа RND, медия обвързвана със Социалдемократическата партия на Германия (SPD), от която е и актуалният канцлер на Германия Олаф Шолц.

В кратковременен проект това породи очаквания, че огромните международни спорове ще бъдат позволени, само че " краят на историята " от дълго време е история - за разлика от фантазиите за велики сили в Кремъл. " Поне след анексирането на Крим през 2014 година Путин е обвинен, че желае да възвърне остарялата съветска империя ", написа специалистът по Източна Европа Ян Емендорфер.

На границата с Украйна и през днешния ден може да се види претенцията за власт, която Русия има при Путин. Нейната мощ към момента се основава на безкрайни източници на първични материали и големи естествени запаси, както и на ролята на боен силов център с огромни нуклеарни арсенали.

За разлика от Китай обаче икономическото развиване изостава доста, на креативните сили не се дава задоволително независимост, проучва Емендорфер.
 Путин желае персонално да види Байдън и счита разпадането на Съюз на съветските социалистически републики за покруса
Путин желае персонално да види Байдън и счита разпадането на Съюз на съветските социалистически републики за покруса

Песков: Твърде рано е за формат лице в лице, има доверени представители за борбата в Европа към Украйна

В последна сметка стоят ли на глинени крайници претенциите за власт на Путин? Дипломатът Рюдигер декор Фрич разказва два вероятни сюжета в диалог с RND: или Путин ще продължи да ръководи самичък след идващите президентски избори през 2024 година, или ще назначи правоприемник, който му харесва. Или всичко ще се промени бързо, съвсем за една нощ. " Тогава трусовете могат да бъдат огромни, до насилствени конфликти и битки за власт или даже до по-нататъшно обособяване на части от империята ".

Също по този начин е реалност: Русия на Путин може да бъде мощна единствено толкоз, колкото " Западът " - или това, което е останало от него - й разрешава. Изминалата година не направи изключително положително усещане в това отношение. " Светът научи един противен урок: освен разполагането, само че и изтеглянето на войските може да сътвори етични проблеми ", написа Матиас Кох за. Резултатът е вакуум - само че за кого?

Не, не Путин уголемява въздействието си в Хиндукуш, а Китай. Режимът там харесва естествените запаси на Афганистан, в това число редкоземни детайли, нужни за производството на електрически коли. Китай участва без да се набива на очи в Афганистан от десетилетия - и в този момент подхваща целенасочени дейности.

Западът направи противоположното. В продължение на 20 години употребява войски да патрулират в Хиндукуш. Но в този момент, когато страната става съответстваща във връзка с политиката за първични материали, НАТО се извръща. Така апокалипсисът в Афганистан бележи двойно злополучие за Запада: морално и геостратегически, разяснява Кох.

Няма положителни вести в края на тези коледни празници: Остава много с напрежение на международната политическа сцена.
 Горбачов подлага на критика американската надменност след Студената война
Горбачов подлага на критика американската надменност след Студената война

Краят на Съюз на съветските социалистически републики въодушевява Съединени американски щати да трансфорат НАТО в своя лична империя с разширение на изток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР