30 екскурзоводи от Югоизточния съюз на екскурзоводите „Ваня Райкова“ бяха

...
30 екскурзоводи от Югоизточния съюз на екскурзоводите „Ваня Райкова“ бяха
Коментари Харесай

Екскурзоводи ще популяризират туристическите обекти на Стара Загора

30 екскурзоводи от Югоизточния съюз на екскурзоводите „ Ваня Райкова “ бяха на посещаване в Стара Загора през днешния ден. В общинския туристически информативен център на липов чай и сладки те разговаряха с Красимира Чахова, заместник-кмет общинска благосъстоятелност, стопанска политика, туризъм и спорт. Тя показа с гостите вяра, че Стара Загора ще бъде включена в стратегиите за обиколка на историческите и културните забележителности в България на туристическите оператори и сътрудници.
Всеки от екскурзоводите получи като подарък новите карти на района и града, в които има изложение и информация за значимите туристически обекти, работното им време и по какъв начин и за какъв брой време се стига до тях от Стара Загора. По време на визитата си в Града на липите те бяха в Регионалния исторически музей, Късноантичната мозайка от частен римски дом, Античния форумен комплекс Августа Траяна, Архитектурния комплекс „ Музей на религиите “ и музея „ Неолитни жилища”. След това отпътуваха за Казанлък, където ще посетят тракийската гробница.
В Югоизточния съюз на екскурзоводите „ Ваня Райкова “ със седалище в Бургас членуват 120 професионални лицензирани екскурзоводи, които работят с разнообразни туроператори и туристически сътрудници, някои от които са водачи на европейския пазар. Това е третата такава организация в страната след тези в София и във Варна. За повишение на квалификацията си и обогатяване на информацията за разнообразни туристически обекти всяка година имат образователни пътувания из страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР