30 българи, пътували с автобус за Франция, бяха блокирани на

...
30 българи, пътували с автобус за Франция, бяха блокирани на
Коментари Харесай

Връщат българи без PCR тест, блокирани на германско-френската граница

30 българи, пътували с рейс за Франция, бяха блокирани на германско-френската граница, тъй като нямат PCR проби, базирайки се на компанията транспортьор.

Консулът на България в Париж Милена Узунова съобщи пред bTV, че втори рейс е изпратен към 22 часа на границата с Франция и е взел към 13 българи, с цел да ги върне у нас.

Тя изясни, че сънародниците ни са били блокирани към 6 часа на границата, а условието за теста е влезнало в действие късно вечерта в петък. Пътниците са потеглили в събота сутринта и не е имало по какъв начин да знаят, че има нови ограничения, добави тя.

" Идваме, с цел да работим, никой от нас не идва на екскурзия ", сподели една от блокираните българки нощес пред Нова телевизия. Преди пътуването от транспортната компания няколко пъти им е било казано, че не им би трябвало тест, споделиха още пострадалите. От полицията им обяснили, че това е ново условие отпреди няколко часа и тези, които нямат тест, не могат да продължат.

Ситуацията фактически е комплицирана. Нотата от Външно министерство е оповестена, откакто рейсът е отпътувал, сподели Георги Атанасов - изп. шеф на фирмата-превозвач.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР