3% растеж предвижда проектобюджетът на Гърция.Гръцкият министър на икономиката и

...
3% растеж предвижда проектобюджетът на Гърция.Гръцкият министър на икономиката и
Коментари Харесай

3% растеж предвижда проектобюджетът на Гърция

3% напредък планува проектобюджетът на Гърция.Гръцкият министър на стопанската система и финансите Костис Хацидакис внесе в Народното събрание проектобюджета за 2024 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Проектобюджетът планува напредък от 3%, хармонизирана инфлация от 2,4%, растеж на вложенията с 12,1%, равнище на безработица от 10,6% и примитивен остатък от 2,1% от Брутният вътрешен продукт.

 Увеличение с 15% на дотациите за държавните лечебни заведения

“Бюджетът за 2024 година беше направен дни след поредицата естествени бедствия, които удариха страната през август и септември, знак, че въздействието на изменението на климата е тук и изисква непрекъснати ограничения. Ето за какво е приоритет отбраната на страната против сходни рискови естествени феномени посредством създаване на инфраструктура, усилване на гражданската отбрана и по-силна предварителна защита. На данъчно равнище е явно, че ще са нужни спомагателни средства в годишните бюджети, укрепване на застраховките, експедитивност и успеваемост на държавната поддръжка ”, се показва в прессъобщението на гръцкото министерство на стопанската система и финансите.

Очаква се растежът през тази година да доближи 2,3% и 3% през 2024 година, а брутният вътрешен артикул да нарасне  на 224 милиарда през 2023 година Очаква се хармонизираният % на инфлация да падне до 4%.

Инвестициите се чака да набъбнат с 8,3% 

Данъчните доходи ще се усилят с 9,1% през 2023 година, без да се постановат нови налози. Това значително е обвързвано с високите темпове на напредък, като заплатите са нарастнали със 7,6%.

Първичният остатък ще нарасне до 2,1% от Брутният вътрешен продукт

Правителството разгласи пакет от ограничения за битка с укриването на налози за в допълнение понижаване на загубите от Данък добавена стойност. Консолидираният държавен баланс сподели остатък от 0,1% от Брутният вътрешен продукт.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР