3-метрова ограда вдигат в двора на основно училище Никола Обретенов

...
3-метрова ограда вдигат в двора на основно училище Никола Обретенов
Коментари Харесай

Вдигат 3-метрова ограда в училищен двор заради рискови шофьори

3-метрова ограда подвигат в двора на главно учебно заведение " Никола Обретенов " в Русе, с цел да предпазят учениците от рискови водачи. Дворът на образователното заведение се е трансформирал в писта, където постоянно се провеждат автогонки, споделя Българска национална телевизия.

Преди месеци шефът на учебното заведение Емил Тюлеков е засякъл по записите от охранителните камери водачи на коли, които си провеждат надпревари в двора на учебното заведение. Автогонките ставали сред 21.00 часа и среднощ, а за тях напомняли следите от автомобилни гуми, които преподавателите намирали по асфалта на сутринта.

" Много постоянно се случва - очевидно младежи от квартала, идват късно. Тук се вършат дрифтове. Веднъж бях очевидец по какъв начин една от колите се удари в пилона на спортното игрище. Разрушава се и асфалта. Създават се хиляди рискове. Има опция колите да катастрофират ", споделя Тюлеков.

Освен нощем, водачи не стопират да минават през учебния двор на път към близката вилна зона и денем.

Тюлеков споделя: " Нещо по неприятно - по време на часовете по физическо образование водачи, които минават през игрището към вилната зона, нервно свирят на учениците, като че ли те са им отговорни и им пречат, с цел да преминат обикновено през спортната площадка. "

Строителството на оградата, която коства пет хиляди лв., ще стартира по едно и също време с построяването на нов физкултурен салон към учебното заведение. Освен това управлението на образователното заведение е кандидатствало с план и чака да му бъдат отпуснати пари за класна стая навън и за игрище за минифутбол.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР