3-годишно дете е починало вчера в София. Министър Ананиев назначи

...
3-годишно дете е починало вчера в София. Министър Ананиев назначи
Коментари Харесай

Проверяват три столични болници заради смъртта на дете

3-годишно дете е умряло през вчерашния ден в София. Министър Ананиев назначи незабавна инспекция в лечебните заведения „ Проф. Иван Митев “, „ Лозенец “ и „ Пирогов “ поради случая. Трите лечебни заведения, имащи отношение към случая, ще бъдат тествани до сряда, 20 ноември, оповестиха от пресцентъра на министерство на опазването на здравето.
"Изразявам съболезнования на родителите. Назначил съм незабавна инспекция на случая в трите лечебни заведения, през които детето е минало. До сряда би трябвало да ми рапортуват и в случай че в действителност се откри някакво нарушаване, може да бъдете сигурни, че ще има осъдени ", съобщи министърът, представен от Българска телеграфна агенция.
„ Очаквам до сряда да видя отчета от инспекцията и в случай че в действителност се откри нарушаване, можете да бъдете сигурни, че ще има осъдени “, беше безапелационен здравният министър.
Той описа, че детето първо е постъпило в столичната детска болница, по-късно са го изпратили в болница "Лозенец ", там са изписали домашно лекуване. После детето се утежнява, връща се назад в детската болница и за жалост е умряло.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР