3-годишния Никола от Бургас е роден с диагноза дефицит на

...
3-годишния Никола от Бургас е роден с диагноза дефицит на
Коментари Харесай

3-годишният Никола се нуждае от операция, за да може да ходи



3-годишния Никола от Бургас е роден с диагноза " недостиг на бедрената кост ", което предизвиква съществено закъснение в развиването на едното краче.

Община Бургас поддържа акцията на околните на болното дете да бъдат събрани средства за скъпите интервенции. Част от нея е самодейността " Дарение вместо цветя ". Призивът към всички родители е в първия образователен ден плануваните за цветя пари да бъдат дарени за лекуването на Никола.

Средства за лекуването на 3-годишното дете се събират на няколко места. Специални кутии са сложени във фото " Дъга " в комплекс " Меден рудник ", в Карнобат - ул. " Христо Смирненски " - в магазина за GSM аксесоари. Днес кутия за дарения ще бъде сложена на партера в Община Бургас, а до няколко дни ще бъде задействан DMS номер, на който всеки ще може да изпраща дарителски SMS.

В момента Никола върви със специфични обувки. Те към този момент не могат да компенсират разликата в дължината на крачетата, която е 4,5 сантиметра. В България интервенции за сходен проблем се вършат чак след 11-годишна възраст. Дотогава освен разликата ще е по-голяма, само че и тялото на детето може да получи голям брой изкривявания. Ето за какво фамилията е насила да търси различен вид в името на сина си.

В медицински център " Света Мери ", Уест Палм Бийч, Флорида, Съединени американски щати могат да оперират Никола още в този момент. Световноизвестният детски ортопед-хирург доктор Пейли дава вяра, че крачето на Никола може да бъде оперирано и подложено на удължение, в случай че интервенцията се извърши тъкмо в този миг.Разликата може да бъде обезщетена и крачето да израсте обикновено, без да се основава риск за здравето на детето. Скъсяването на крачето му в зряла костна възраст ще е 9,5 см, в случай че в този момент не се оперира. В средата на септември доктор Пейли ще преглежда в Барселона. Там ще назначат и дата за интервенцията на Ники. Операцията се състои в слагане на външен фиксатор за 10 седмици (това е интервалът на удължение ). През този интервал има обезпечена физиотерапия, прегледи и рентген в клиниката. След реализиране на стремежи резултат, фиксаторът остава за още 10 седмици, само че Никола ще може да се прибере в България. Тук фиксаторът ще може да се отстрани и да слагат пирони, с цел да се избегне фрактура на костта.

Сумата за интервенцията е 120 000 $ и е непостижима за фамилията.

Средства се събират и на сметка:

НИКОЛА ПЕТКОВ ДИМОВ

IBAN: BG92UNCR70001523296890

BIC:UNCRBGSF
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР