3-D версията на номинираната за Оскар анимация Сляпата Вайша на

...
3-D версията на номинираната за Оскар анимация Сляпата Вайша на
Коментари Харесай

Панорама и майсторски клас на Теодор Ушев представят първите Канадски филмови дни в София

3-D версията на номинираната за " Оскар " анимация " Сляпата Вайша " на Теодор Ушев, негова гледка, както и безвъзмезден майсторски клас ще бъдат част от първите Канадски кино дни в София, оповестява Домът на киното. Още една представителна подборка с анимационни филми, както и четири игрални и два документални кино лентата ще бъдат показани от 8 до 11 декември в столичния киносалон.

Заглавията са определени от изпълнителния шеф на Канадския кино институт Том МакСорли, както и на Ушев, който живее и работи сред Канада и България. Сред филмите има носители на призове от Кан и Торонто и статуетки като " Оскар " и " Сезар ". В игралната селекция влизат " Нели ", " Здравей, разрушителю ", " Следотърсачи " и " Това е единствено краят на света ", а в документалната - " Профилът на Амина " и " Конелин: земята ни хубава ". Пълната стратегия ще бъде оповестена до края на ноември.

В събота, 9 декември, аниматорът ще показа новата версия на кино лентата си. Освен това той ще направи безвъзмезден майсторски клас - от 16.30 ч., който ще бъде последван от ретроспектива на най-интересните му, също награждавани заглавия. Билети за нея към този момент се продават на касата на Дома.

На идващия ден, 10 декември, ретроспективата ще гостува във Варна (мястото още не е уточнено), а софийските фенове ще могат да видят определени от него канадски анимации, номинирани за " Оскар " през годините. Повече информация за програмата ще има на уеб страницата на Дома на киното и на страницата на съботното събитие във " Facebook ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР