2З млн. лева просрочени задължения за малко повече от година.

...
2З млн. лева просрочени задължения за малко повече от година.
Коментари Харесай

Д-р Атанас Атанасов за Александровска болница: 2З млн. лева просрочени задължения за малко повече от година са неистина

" 2З млн. лв. просрочени отговорности за малко повече от година. С тази цифра се манипулира, основават се внушения и това е безспорна истина " - разяснява по БТВ отстраненият изпълнителен шеф на Александровска болница Д-р Атанас Атанасов. 

" През този интервал на вътрешен одит болничното заведение е изплатила 44 млн. лв. остарели отговорности, тези 24 млн., за които става дума в този одит, са сумите, които са осчетоводени в този интервал, само че ние в същия този интервал сме изплащали най-старите. Ние сме платили два пъти повече отговорности, в сравнение с са осчетоводените фактури за този интервал. Ако нямаше остарели просрочени отговорности в подобен размер, ние нямаше да имаме тези 24 млн, тъй като щяхме да платим тях. 

Непрекъснато падежите на фактурите с избраните дати излизат. Когато мине срокът на заплащане, всяка фактура минава в просрочие. Но законът на сцетовоството изисква заплащането на тези отговорности по реда на тяхното пораждане. Най-напред се заплащат старите, и по-късно - новите. Донесъл съм докладите на болничното заведение, от които се вижда, че към шестмесечието на предходната година, 30 юни, общият дълг в който се включва и просрочието е 42, 78 млн. А към същия интервал на тази година е 43, 405 млн. Т.е. общият дълг е повишен с милион и половина, в който е и просрочието, повишено от 28, 470 млн, на 37,360 млн. Да, има повишаване. Защото падежите излизат. Разликата е 9, 300 млн. Когато ние поехме ръководството, единствено за предходните три месеца дългът беше повишен от 8 на 28 млн " - посочи той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР