292 случая на остри респираторни заболявания са регистрирани в РЗИ-

...
292 случая на остри респираторни заболявания са регистрирани в РЗИ-
Коментари Харесай

292 случая на грип са регистрирани в Стара Загора за седмица

292 случая на остри респираторни болести са регистрирани в РЗИ- Стара Загора за седмица. През миналата седмица те са били 235.

От здравната ревизия оповестяват, че се следи повишаване на заболеваемостта от остри респираторни болести, което е особено за сезона, само че записаните стойности не са епидемиологични.

От РЗИ - Стара Загора са подхванали взимане на проби от лица с вирусни инфекции в неотложните кабинети на общопрактикуващите лекари.

13 проби са предоставени за проучване в лабораторията към Националния център по заразни и паразитни заболявания в София. 6 от тях са с позитивни резултати на грип от вид " А " (H3N2). Двама от заболелите са деца на 3 и 4 години и четирима са лица сред 40 и 60-годишна възраст.

Здравната ревизия твърди, че продължава да следи стойностите на грипа и при нужда ще се подхващат противоепидемични ограничения за ограничение на разпространяването на грипната зараза.

От здравната ревизия припомнят да се заобикалят затворени пространства, да се проветряват постоянно пространствата, да се заобикаля разтъркването на очите и да се съблюдава персонална хигиена.

Те показват, че носенето на маска попречва разпространяването на вируси в помещението, в случай че я носи болният човек. Маската обаче би трябвало да се сменя на всеки 2 часа.

От РЗИ предлагат заболелите да търсят навреме здравна помощ и да се заобикаля самолечение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР