29-годишната Джеврие Юнуз от с. Водно почина вчера в болницата

...
29-годишната Джеврие Юнуз от с. Водно почина вчера в болницата
Коментари Харесай

29-годишна родилка почина внезапно ден преди да роди в Дулово

29-годишната Джеврие Юнуз от с. Водно умря през вчерашния ден в болничното заведение в Дулово ден преди да роди. Случаят бе доказан от Окръжният прокурор Теодор Желев.

Образувано е досъдебно произвеждане за изясняване аргументите за гибелта, оповестява "Монитор ".

Резултатите от аутопсията чака и гинекологът наблюдаващ бремеността на Джеврие доктор Любомир Минков. Той е следил положението на дамата и е сюрпризиран от развоя на случая. Нищо не е предполагало летален излаз.

Д-р Минков е следил и предните две бременности на Джеврие. Тя оставя две момиченца на 5 и на 2 години. Третото дете е щяло да бъде момче. Д-р Минков заяви, че дамата не е имала никакви недоволства. Терминът й е бил за 12 октомври. Тъй като предходните раждания са били с цезарово сечение, по проект е трябвало през вчерашния ден да бъде призната в болничното заведение и през днешния ден да я оперират.

Такава е практиката, посочи доктор Любомир Минков, да вършим цезарово седмица преди термина. За страдание обаче нещата не се случват по този начин. Рано сутринта в понеделник, към 4:20 тя се оплакала на брачният партньор си, че й е неприятно. Причерняло й пред очите. Той се обадил на татко си, който пък подал сигнал до 112.

Линейката от Дулово пристигна за 5-10 минути, само че на мен ми се сториха 60, описа Ердинч Мехмед, свекър на Джеврие. Предната вечер са били до късно дружно. Тя даже радостна приказва със брачната половинка ми, която работи в Турция. Била е призната незабавно в болничното заведение. От Силистра бързо дошъл и доктор Минков. Тя беше в тежко положение, показа той.

Изпадна в клинична гибел и пристъпихме към реанимационни мероприятия, само че нищо не оказа помощ. Нямам пояснение какво се случи и каква е повода. Аутопсията ще покаже, разяснява гинекологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР