29 двойки са се записали за бракосъчетание на днешния 29

...
29 двойки са се записали за бракосъчетание на днешния 29
Коментари Харесай

Бум на сватби и предложения за брак на 29 февруари - вещае трайна връзка

29 двойки са се записали за встъпване в брак на днешния 29 февруари, оповестиха от Столичната община. Бройката е рекордна, а съгласно астролозите цифрите предвещават дълъг и благополучен брак.

За специфичния ден в Ню Йорк на покрив на небостъргач беше построена площадка, където десетки влюбени си споделиха " Да ".

А пък Средновековна ирландска легенда гласи, че дамите могат да изискат ръката на възлюбения си единствено и само на днешния - 29 февруари.

Годината е високосна, само че за какво я има? 29 февруари е ден, който се случва на всеки четири години.

В продължение на епохи опитите за синхронизиране на календарите с продължителността на естествената година са пораждали безпорядък, до момента в който концепцията за високосна година не е дала опция да се навакса изгубеното време, споделя „ Стандарт “.

" Всичко се свежда до обстоятелството, че броят на завъртанията на Земята към личната й ос, или дните, не е обвързван по никакъв метод с времето, за което Земята обикаля към Слънцето ", споделя Джон Лоу, който до пенсионирането си ръководеше отдела за време и периодичност на Националния институт за стандарти и технологии на Съединени американски щати (НИСТ).

Слънчевата година е дълга почти 365,2422 дни. Нито един календар, формиран от цели дни, не може да се равнява на това число и елементарното занемаряване на видимо дребната част основава доста по-голям проблем, в сравнение с може да се допусна.

Хората от дълго време са организирали живота си в сходство с това, което са следили на небето. Древните египтяни са засаждали реколтата си всяка година в нощта, когато най-ярката нощна звезда е изчезвала, а историците в Древна Гърция и Рим също са разчитали на ситуацията на звездите, с цел да закрепят събитията във времето. Религиозните водачи са очаквали празничните дни да съответстват с избрани сезони и лунни етапи.

Ето за какво по-голямата част от актуалния свят е възприел Григорианския календар и неговата система за високосна година, с цел да може дните и месеците да се преценяват със сезоните.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР