28чужденци са задържани тази нощ в района на жп гара

...
28чужденци са задържани тази нощ в района на жп гара
Коментари Харесай

Откриха 28 сирийци в товарен влак край гара Септември

28чужденци са арестувани тази нощ в региона на жп гара Септември, по предварителни данни са жители на Сирия. Около 2.30 часа полицейски чиновник от Дирекция " Жандармерия “, който охранявал региона на гарата, правил обход на периметъра.

Преминавайки около интернационален товарен трен, спрял за претоварване, той чул човешка тирада от единия от вагоните. Вагонът бил без нарушавания на пломбажните въжета и митническите пломби.

Униформеният неотложно подал сигнал на сътрудниците си от районно управление (на МВР) - Септември. Така било открито, че в този вагон пътуват нелегално пребиваващи на територията на страната ни чужденци. Извадени са общо 28 индивида – мъже, дами и деца, всички без годни документи за идентичност, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

На място са изпратени и екипи на група " Миграция “ при ОДМВР - Пазарджик, които са почнали работа с чужденците. Пристигнал е и екип на Спешна помощ, който е направил примитивен медицински обзор на всички. Особено внимание е обърнато на децата, защото са на възраст сред 1 и 17 години.

Полицейските чиновници са направили и щателна инспекция на цялата влакова комбинация и други хора не са открити.

Днес непознатите жители ще бъдат превозени в профилиран дом за краткотрайно настаняване на чужденци към Дирекция " Миграция “. Работата по случая продължава.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР