28-годишният С.К. от Варна ще отговарят пред Окръжния съд за

...
28-годишният С.К. от Варна ще отговарят пред Окръжния съд за
Коментари Харесай

Варненец отива на съд за обир на магазин във Владиславово

28-годишният С.К. от Варна ще дават отговор пред Окръжния съд за обир, съпроводен с приложимост на мощ, осъществен при изискванията на рисков рецидив.

Обвиняемият бил прочут на органите на реда и бил осъждан неведнъж за разнообразни закононарушения. До ноември 2021 година търпял дейно наказване за предишно осъществено противообществено действие. Нямал работа и не получавал непрекъснати трудови приходи. Тъй като му трябвали пари, той решил да извърши кражба от магазина на собствен прочут, който се намирал в ж.к. „ Владислав Варненчик “. Търговското помещение било ситуирано на първи етаж от постройка, а над него живеел притежателят му.

На 23 март 2022 година, към 03:00 часа през нощта, С.К. подхванал дейности за осъществяване на проекта си. Прескочил оградата, влезнал в двора на къщата и демонтирал стъклото на входната врата на магазина. Преровил касата и съумял да вземе наличните там пари, взел и кутия с цигари. След това побързал да напусне обекта.

При проникването му вътре обаче се задействала охранителна система, която известила притежателя на магазина. Така двамата познати мъже се озовали един против различен на входа на магазина. За да резервира владението над откраднатите пари, обвиненият блъснал в лицето другия мъж и избягал. Няколко дни по-късно бил арестуван.

Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, С.К. може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от пет до петнадесет години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР