28-годишният Христо Сираков, който напушен и пиян нанесе жесток побой

...
28-годишният Христо Сираков, който напушен и пиян нанесе жесток побой
Коментари Харесай

16,5 години затвор за пияния и напушен Христо от Браниполе, убил баба си с чук

28-годишният Христо Сираков, който напушен и пийнал нанесе нечовечен побой  върху 84-годишната си баба-Митра Сиракова и я умъртви, се изправи през днешния ден пред Окръжен съд - Пловдив. Престъплението бе осъществено на 30 юли 2022 година, в село Браниполе, посредством нанасяне на голям брой удари с чук. Обвиняемият и отбраната му юрист Десислав Михайлов желаеха кратко правосъдно разследване и по този начин делото против Сираков започва без разпит на очевидци и движимости лица. Това се случи, откакто 28-годишният обвинен призна виновността си и се съгласи с обстоятелствата и събитията разказани в обвинителния акт. Единственото нещо, което той не си спомня е дали е нанасял ударите с железен чук, както се твърди в обвинителния  акт.
Прочетете още
В заседателната зала присъстваше неговата сестра Милена Сиракова, която не пожела да взе участие в правосъдния развой и присъстваше единствено като наблюдаващ. По време на съвещанието Христо Сираков непрекъснато показваше съжалението си, като сподели, че не знае какво е направил.

„ Аз самичък извиках полиция и незабавна помощ. Много скърбя за дейностите си, в случай че не бях пийнал нямаше да го направя, признавам виновност. Много скърбя за това нещо, даже не си припомням какво се случи, единствено си припомням по какъв начин баба ми лежеше на земята и към нея имаше доста кръв. За този въпросен чук видях и разбрах чак когато ми бяха показани фотоси в ареста. Изпаднах в някакво шоково положение, не знам. Когато ѝ нанасях ударите бях загасил лампата и не знам какво върших в тъмното. Не помня дали съм употребявал чук, ” това даде като пояснение пред съда 28-годишният Христо.

Пред проверяващите той е споделил, че в основата на агресивното държание е било това, че е имал в стаята си 2 000 лв., от които  му липсвала избрана сума. Той се ядосал и използвал солидно количество алкохол, а по данни на прокуратурата и марихуана. След това се скарал с майка си, а тя загатнала нещо за 84-годишната баба. Ядосан и пийнал Христо слязъл при нея и почнал да ѝ нанася съдбовните удари.

Според прокуратурата убийството е осъществено с особена свирепост. Държавното обвиняване разясни, че са открити следи, които са потвърдили, че ударите са нанасяни с железен чук, като по главата и тялото е имала голям брой съдбовни пострадвания. Така прокурор Спиров изиска от магистратите наказване - пожизнен затвор за подсъдимия, тъй като има данни, че години наред е тормозил фамилията си, употребявал е алкохол и един път е лежал в психиатрично заведение, с цел да се лекува.

Защитата на обвинения юрист Михайлов изиска от съда, при установяване на присъда, да се вземе поради чистото правосъдно минало на Христо и това, че е съдействал на полицията през цялото следствие.

В последните си думи към съда обаче, Сираков сподели, че осъзнава, че е протегнал ръка на дамата, която само се е грижила за него и съжалява за това.

„ Грижихме се един за различен, купувах ѝ дърва, помагах ѝ. Не съм неприятен човек, апелирам да не ми давате доживотна присъда, с цел да се поправя. В деня на случая нещо откачих ли не знам. Когато пия по принцип ставам нападателен ”, приключи обвиненият.

След чуване на всички страни съдийския състав с ръководител Веселин Хаджиев дефинира да наложи наказване от 16 години и 6 месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим. 

Престъплението бе осъществено на 29 юли 2022 година,когато вечерта мъжът пил алкохол и пушил трева със свои другари. След това отишъл в къщата на собствен комшия. Там траял да използва алкохол. В първите часове на 30 юли 2022 г.  се прибрал в дома си. Опитал се да удари майка си, която била на терасата, само че не съумял и отишъл в стаята на 84-годишната си баба, която е някогашна учителка. Тя спяла. Христо ѝ нанесъл побой, удрял я с железен чук.

Пострадалата умряла в дома си от пострадванията. По-късно сам се обадил на тел. 112 и на сестра си, като съобщил, че е направил ликвидиране на баба си.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР