28-годишната Божидара Павлова е с една крачка по-близо до мечтата

...
28-годишната Божидара Павлова е с една крачка по-близо до мечтата
Коментари Харесай

Божидара доближава мечтата си за нов бъбрек

28-годишната Божидара Павлова е с една крачка по-близо до фантазията си да има нов бъбрек.
През последните две години красивото младо момиче от софийското градче Божурище се бори за живота си, откакто ориста взема решение още веднъж да изпита силите й - Божидара би трябвало да мине през втора трансплантация на значимия орган.

През март 2008 година 12-годишната тогава Божидара е сполучливо трансплантирана в детска болница в Москва. Операцията е заплатена напълно от дарения и момичето и околните й се обнадеждават, че животът ще продължи обикновено. Преди години историята на Божидара трогна мнозина, когато стана ясно, че институции бавят трансплантацията на момичето. Документацията беше подготвена, само че дълго време чакаше безусловно единствено за един автограф. За страдание в този момент борбеното момиче още веднъж е изправено пред тестване за живота си. През пролетта на 2022 година положението на Божидара внезапно се утежнява и излиза наяве, че би трябвало още веднъж да бъде трансплантирана.

" През последните две години не е предходна и една секунда, в която не съм давала всичко от себе си в битката си за трансплантация. Борбата е с организацията, с набирането на средства, с политическите особености, с болката, с изтощението, с медицинските спънки, с утежняването на положението ми и така нататък С всеки минал ден положението ми е по-лошо, изживявам личното си физическо раздробяване. Болката, изтощението и непрекъснатите кръвоизливи ми пречат да се оправям сама. Стоя и виждам по какъв начин хората от диализния ми център умират един по един и на техните кревати лягат нови ", споделя за борбата си Божидара.

" Заради извънредно влошено положение до януари 2023 година не бях подобаваща за трансплантация . Когато още веднъж станах задоволително здрава, се насочихме към Турция за разновидността по кръстосана трансплантация. Майка ми беше отхвърлена като донор, тъй като я диагностицираха с диабет. Брат ми и татко ми също не са подобаващи да бъдат мои донори. За мой шанс през лятото на 2022 година реализирах контакт с болница в Беларус, където имам опцията да бъда включена в техния лист на чакащите бъбречна трансплантация ", споделя още борбеното момиче.

Мечтата за сполучлив завършек на борбата е още по-близо, откакто преди дни научава чудесна вест. " Успешно съм включена в листата на чакащи за бъбречна трансплантация. Много се вълнувам. Стискайте палци да ми се обадят по-скоро ", показа Божидара.

Прогнозното време, в което би получила позвъняване за подобаващ за нея бъбрек, е 18-20 месеца, само че за трансплантацията са нужни средства, които фамилията на момичето не може да обезпечи.

Всеки от нас може да помогне на Божидара с финансова поддръжка по няколко метода:

Титуляр: Божидара Павлова

Основание: Дарение

УниКредит IBAN: BG27UNCR70001598046163

ДСК IBAN: BG04STSA93000029023097

Изипей IBAN: BG52ESPY40040023204421

PayPal: www.paypal.me/BozhidaraP

Revolut: @bozhidara16
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР