278 са започнатите и недовършени ремонти на пътища в страната.

...
278 са започнатите и недовършени ремонти на пътища в страната.
Коментари Харесай

Караджов: 278 са започнатите и недовършени ремонти на пътища у нас

278 са започнатите и незавършени поправки на пътища в страната. Това съобщи в ефира на районният министър Гроздан Караджов.  

" Състоянието, в което заварваме пътищата, е меко казано непоносимо. Първата стъпка ще бъдат напъните, които ще хвърлим през тази година, с цел да се оправят автомагистрали, първокласни и скоростни пътища. След това ще се пренесем и към второкласните ", сподели Караджов. 

Министърът на районното развиване и благоустройството разгласи, че към този момент се работи по хрумвания за инфраструктурен закон, който да подтиква развиването на инфраструктурата, като редуцира всички периоди. 

" Ако желаете по легален път да стартираме автомагистрала, сред 5 и 6 години лишават единствено процедурните правила. Законът за устройството на територията е неприспособим за инфраструктурните планове. Мисля, че той в никакъв случай не е юридически за инфраструктурни планове. Фактите са, че тол системата е трябвало да влезе с действителен обсег още преди две години. И сега второкласните пътища са в нейния обсег, само че са с нула стотинки. Две години почивка за превозвачите ", сподели още той. Караджов посочи, че има прогрес по 1,2 и 3 сектор от автомагистрала „ Хемус ”. Сериозен подобен има и по скоростния път Ботевград - Видин. 

Вицепремиерът добави, че задачата, която си е сложил за края на месеца или началото на май е да бъде развързан въпросът с " ин хаус "  процедурите. " Аз не мога да спра работата по автомагистралите. Ако я приключа, рискът да не си върнат 35% или 1,3 милиарда лв. за мен е несъразмерен и няма да взема такова решение. Кражбите разрешават сред компаниите и властта да стане симбиоза. От първия ден съм споделил, че срещи с компании при мен няма да има никакви. Не желая нито да ги знам, нито да ги познавам. Където има неточности, би трябвало да се заплащат неустойки ", съобщи Караджов. 

Относно двете кандидатури за поста шеф на Българска народна банка, излъчени от две от партиите в обединението, Караджов разяснява, че приема това като състезание. " Единната кандидатура носи политическото обръщение, че една постоянна коалиция излъчва един претендент. Бих споделил, че постоянна коалиция може да излъчи и двама, и трима претенденти. Мисля, че ще има депутати от разнообразни цветове, които ще гласоподават и за единия, и за другия. Защото и двамата са положителни ", посочи Караджов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР