2700 яйца и козунаци ще бъдат осветени от великотърновския митрополит

...
2700 яйца и козунаци ще бъдат осветени от великотърновския митрополит
Коментари Харесай

2700 яйца и козунаци ще бъдат осветени от митрополит Григорий

2700 яйца и козунаци ще бъдат осветени от великотърновския митрополит Григорий за Великден в остарялата столица и ще бъдат подарени на жителите и гостите на града в празничната нощ, написа "Монитор ".

Живеещите в домовете за възрастни хора във Велико Търново и село Балван, младежите от Кризисния център в селото и децата от Центъра за настаняване от фамилен вид, също ще бъдат зарадвани с осветени яйца и коузнаци.

За осма поредна година Велико Търново ще посрещне Христовото възкресение на хълма Царевец. Портите на крепостта ще бъдат отворени в 22,30 часа на Велика Събота, а час по-късно стартира цъковната черква. С изнасянето на Благодатния огън в среднощ, на върха на крепостта, под тържествения звън на църковните камбани, от крепостта до катедралния храм „ Рождество на Св. Богородица” ще тръгне литийно шествие, съпровождано от доброволци със 150 светещи факли. В 1,00 ч. в храма ще бъде отслужена Света литургия.

На самият Великден, в неделя ще бъде отслужено и второ Богослужение в храма „ Възкресение Христово”. А в 21,00 ч. в ще бъде излъчен аудио-визуалния театър „ Звук и светлина”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР