270 хил. лв. ще платят 20-годишната Йована Милчева и приятелят

...
270 хил. лв. ще платят 20-годишната Йована Милчева и приятелят
Коментари Харесай

Близо 300 бона кръвнина и условна присъда за катастрофа със загинал на "Тракия"

270 хиляди лева ще платят 20-годишната Йована Милчева и приятелят й Мартин Василев за зверската злополука на Автомагистрала „ Тракия” при която един човек почина, а различен пострада тежко .

Това реши преди минути Бургаският областен съд, където бе оповестено решението на делото, протакало се към този момент 3 години, съобщи "Флагман ".

Съдия Стефан Стойков отсъди двамата солидарно да платят по 90 хиляди лева на синовете на умрелия в злополуката Георги Георгиев – Даниел и Богдан Георгиев, като Даниел ще получи още 10 хиляди лева за породена междинна щета, която му е породена при злополуката.

Майката на покойника ще получи кръвнина от 80 хиляди лева, присъди съдът.

Мартин и Йована ще би трябвало да платят солен цивилен иск, само че за сметка на това се разминаха със пандиза.

Те получиха условна присъда от 3 години и по 1 година пробационен интервал. Йована е лишена от право да ръководи МПС за период от 4 години, а Мартин – 3 години.

„ Надяваме се пробацията да има възпитателно деяние и да осъзнаят какво са създали. Наказанието считаме, че е заслужено.

Все отново това са младежи, гражданските искове са много високи, само че най-важното е, че те би трябвало да осъзнаят, че недееспособността на лидера е детайл от основаването на съзнателно престъпление”, сподели в претекстовете си арбитър Стефан Стойков.


Снимка: Флагман бг

Припомняме, че на 7 май 2016 година на Автомагистрала "Тракия ", край Карнобат Мартин Василев, родом от Ямбол, който към оня миг е бил на 19 години, дал лекия си автомобил Опел на малолетната си другарка Йована Милчева, също от Ямбол.

Мартин твърди, че му прилошало, отбил в спешната лента и Йована сама предложила да се качи зад кормилото.

Щом поела ръководството на автомобила, момичето, което единствено след 21 дни щяло да навърши пълноправие и нямало никакъв опит като водач, натиснала педала и вдигнала 123 км/ч.

Движейки се в посока София тя почнала да изпреварва различен автомобил, който пътувал в същата лента за придвижване, само че с по-ниска скорост.

Йована прави внезапна маневра наляво, без да даде мигач или даже да се огледа и безусловно връхлита върху товарен автомобил Ситроен, ръководен от Даниел Георгиев.

От конфликта самият той е потърпевш съществено, а татко му Георги, пътуващ на пасажерската седалка издъхва след злополуката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР