270 души са били арестувани във френската столица Париж, след

...
270 души са били арестувани във френската столица Париж, след
Коментари Харесай

Хаос в Париж заради протестите, арестувани са 270 души

270 души са били задържани във френската столица Париж, откакто напрежението по време на вчерашните митинги против повишаването на живота ескалира и се трансформира в протест. Най-малко 110 души, измежду които 17 служители на реда, са ранени при конфликтите, оповестява, заяви Франс прес.

Сградата на префектурата в департамента Горна Лоара в Южна Франция беше опожарена, откакто участници в митинга на " жълтите жилетки " хвърлиха по нея бутилки със запалителна течност, заяви радио " Франс енфо ", представено от ТАСС. Френската полиция е съумяла да разпознава към 3000 вандали, взели участие в погромите и стълкновенията със силите на реда през вчерашния ден, заяви по телевизия Бе Еф Ем министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер. Той посочи, че измежду разпознатите има крайнодесни и крайнолеви, само че също огромен брой хора, пристигнали в Париж единствено и единствено да правят погроми.

" Те желаят безпорядък: предават идеите, на които претендират, че служат, и които манипулират ", акцентира Макрон. Той даде обещание, че виновните за насилието ще бъдат разпознати и изправени пред правораздаването.

Френският президент заяви, че е свикал за понеделник сутринта, откакто се завърне в Париж, среща с министри и способените служби, отдадена на митингите на придвижването на така наречен " жълти жилетки ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР