27-те външни министри на блока са в Ню Йорк за

...
27-те външни министри на блока са в Ню Йорк за
Коментари Харесай

Борел: ЕС ще натисне Русия с още санкции frognews.bg

27-те външни министри на блока са в Ню Йорк за годишната среща на международните водачи в Организация на обединените нации.

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел сподели, че известието на Путин - което включва дейности за анексиране на части от украинска територия и опасност за потребление на нуклеарни оръжия за отбрана на Русия - демонстрира суматоха и обезсърчение.

" Ясно е, че Путин се пробва да унищожи Украйна “, сподели Борел пред кореспонденти, откакто министрите се срещнаха, с цел да решат по какъв начин да отговорят.

Министрите се съгласиха да възложат на своите екипи да приготвят осми пакет от наказания, който ще бъде ориентиран към „ по-подходящи браншове на съветската стопанска система и ще продължи да се насочва към хората, виновни за нападателната война в Украйна ".

Министрите от Европейски Съюз ще проведат идната си публична среща в средата на октомври, когато може да бъде формализиран пакет от наказания.

Министрите също се съгласиха да усилят доставките на оръжия за Украйна. Борел отхвърли да даде спомагателни детайлности за типа на глобите или военната поддръжка, само че сподели, че има вяра, че ще има " единомислеща " поддръжка в границите на блока за нови ограничения.

Запазването на единството измежду 27-те за пакет от наказания може да се окаже комплицирано на фона на рецесията с енергийните доставки, която засегна мощно блока. Във вторник Унгария отхвърли концепцията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР