27 милиона лв. от резерва на Здравната каса ще бъдат

...
27 милиона лв. от резерва на Здравната каса ще бъдат
Коментари Харесай

27 млн. лв. повече в бюджета за здравеопазване предлага Кирил Ананиев

27 милиона лева от запаса на Здравната каса ще бъдат разпределени за извънболничната и за профилираната помощ, както и за увеличение на пакета за дентална медицина - това стана ясно след среща на Парламентарната група на Обединените патриоти със здравния министър Кирил Ананиев.

 © Българска телеграфна агенция / Архив
Решението идва ден, преди бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за идната година да влезе за второ четене в бюджетната комисия.
Кирил Ананиев - министър на опазването на здравето: Това, което ще се предложи на следващия ден за приемане, е нарастване за първичната и извънболнична помощ със 7 млн. лева На профилираната и извънболничната също със 7 млн. лева, с 3 млн. медико-диагностичните действия и с 10 млн. активността на стоматолозите. Само че това няма да откри отражение в самата активност, а където описваме запаса включително ще бъдат планувани тези суми. В никакъв случай не трябва да понижаваме сега други действия,например болничната помощ или медикаментите.  Бюджетът на НЗОК за 2018 година мина на първо четене в Народно събрание Бюджетът на НЗОК за 2018 година мина на първо четене в Народно събрание
Бюджетът на НЗОК за 2018 година мина на първо четене в Народното събрание. За него гласоподаваха 125 и срещу бяха 88 депутати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР