26 земеделски организации, които твърдят, че произвеждат 80% от млякото,

...
26 земеделски организации, които твърдят, че произвеждат 80% от млякото,
Коментари Харесай

26 земеделски организации продължават протестите


26 аграрни организации, които настояват, че създават 80% от млякото, 90% от зеленчуците, 30% от зърното, 100% от ориза и маслодайната роза в страната, не престават митингите. В декларация те желаеха неотложно погашение на държавната помощ за сензитивните браншове, отпадане на налога върху дотациите, смяна в Наредбите и в Стратегическия проект, за унищожаване на всички несъответстващи условия. 

В писмо до медиите инициативния комитет упреква Българската земеделска камара, която договаря с държавното управление, че е " новосъздадена  организация, която даже няма уебсайт и обществена информация за това кои са членовете й, какъв е уставът й, какви са задачите и кой я съставлява ". 

В изявление за БНР по този мотив зърнопроизводителят Радослав Христов, член и на аграрната камара, сподели, че е извънредно време да  се одобри закон за браншовите организации, с цел да е ясно кой кой е в земеделието. С искане за оставка на Кирил Вътев организациите, които не престават митингите оповестиха, че на следващия ден възнамеряват огромен митинг пред Министерски съвет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР