26 населени места в област Русе са без електричество. Пътищата

...
26 населени места в област Русе са без електричество. Пътищата
Коментари Харесай

Десетки населени места останаха без ток заради снега

26 обитаеми места в област Русе са без електричество. Пътищата в региона са проходими при зимни условия, като тежкотоварните коли над 12 тона не се пропущат в посоките от Русе към Бяла и към Разград. Заради мощния вятър със скорост над 50 км/ч и изобилния снеговалеж ситуацията в региона се усложнява. На места снежната завивка е над 25 см.

Десетки произшествия са станали за няколко часа. 24 машини чакат понижаване на снеговалежи и вятъра, с цел да стартират да почистват регионалния център.

Най-тежко е ситуацията в община Иваново, където 10 села са без ток. Силните ветрове предизвикаха проблеми с електропроводите, съобщи.

Хиляди клиенти на ЧЕЗ в област Враца са без ток поради продължаващия снеговалеж. Прекъсване на зареждането има на разнообразни адреси в седем от 10-те общини в района. Това са Враца, Козлодуй, Криводол, Мездра, Роман, Хайредин и Мизия. Екипи на електроразпределителното сдружение работят за премахване на повредите. Очаква се зареждането да бъде възобновено след 22.00 часа.

Десетки селища в Североизточна България са без ток, екипите на електроразпределителното сдружение отстраняват повредите. Снегонавявания затвориха граничния пункт Кайнарджа и постановиха ограничавания за водачите. Заради мощния вятър видимостта в региона е мощно понижена. Няма затворени пътища, те са проходими при зимни условия. От Областното пътно ръководство приканват хората, в случай че не се постанова, да не потеглят на път.

По-рано през днешния ден пътят Велико Търново – Русе в региона на село Поликраище беше затворен поради злополука сред два товарни автомобила, при която няма потърпевши. На Прохода на републиката придвижването беше затруднено поради три закъсали тира при разклона за село Нацовци. Затруднения в придвижването имаше и на основния път София – Варна в региона на великотърновското село Шереметя. Ограничено беше придвижването по пътя към граничен пункт „Лесово“ – Елхово поради злополука, както и по пътя Видин – Монтана в региона на Смоляновци поради аварирал тежкотоварен автомобил.

59 литра дъжд на квадратен метър са паднали за денонощието в Бургаския район, оповестиха от общината. С 10-15 см е нараснало равнището на реките в района – Отманлийска, Маринка, Изворска, Чукарлийска, Лозовска, както и дерето в Долно Езерово. С 10 см се е нараснало и морското равнище в Сарафово, измерено на рибарското пристанище. Няма сигнали за бедстващи хора или наводнени парцели. Автобусите се движат обикновено. Заради събрала се вода по-трудно е прекосяването по бул. „Димитър Димов“. Пристанищата са отворени за маневриране.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР