26-годишна индийка влезе в Книгата на рекордите на Гинес благодарение

...
26-годишна индийка влезе в Книгата на рекордите на Гинес благодарение
Коментари Харесай

Жена с феноменален брой зъби влезе в Гинес СНИМКА

26-годишна индийка влезе в Книгата на върховете на Гинес с помощта на феноменалния брой зъби в устата си. Калпана Балан има шест зъба повече от междинния възрастен.

Жената има четири спомагателни зъба на долната челюст и два на горната. Те стартират да порастват в юношеството. Първоначално индийката възнамерявала да ги отстрани, само че зъболекарите предложили да изчака още малко. Година след година индийката отлагала процедурата от боязън, съобщава UPI.

Калпана споделя, че спомагателните зъби не я болят, само че основават дискомфорт, когато яде. На собствен ред зъболекарите на рекордьорката означават, че това не е границата, тъй като в бъдеще на дамата ще израснат още два зъба.

След постигането на международния връх Калпана показа, че не съжалява за решението си.

" Щастлива съм, че получих такова почетно звание. Това е достижение за целия ми живот ", споделя тя.
 Жена с 36 зъба влезе в Книгата на върховете на Гинес, зъболекарско досие, достижения Калпан Балан демонстрира спомагателните си зъби Снимка: Рекордите на Гинес
Лекарите споделят, че Балан има хипердонтия или полидонтия. Обикновено се предизвиква от необикновен напредък на зъбите, макар че точната причина е незнайна. Според статистиката към 3,8% от популацията на света има един или повече спомагателни зъби.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР