2528 обаждания на телефонната линия на Държавната агенция за закрила

...
2528 обаждания на телефонната линия на Държавната агенция за закрила
Коментари Харесай

Над 2500 обаждания на линията за деца на ДАЗД за ноември

2528 позвънявания на телефонната линия на Държавната организация за протекция на децата (ДАЗД) са регистрирани за ноември. Подадени са 119 сигнала за дете в риск, като най-вече от тях - 40, са за занемаряване, 38 са за упражняван физически и душевен тормоз. Проведените съвещания са 750, като 129 от тях са с девойки, а 141 - с момчета. Запазва се наклонността най-обсъжданата тематика от децата да е взаимоотношенията посред им и в фамилиите им. Проведени са и 20 съвещания по отношение на наставнически спорове.
В едно от позвъняванията татко оповестява, че са разграничени с майката на детето му и сега тече дело за родителските права. Човек алармира, че избраните ограничения за негов контакт с детето се нарушават и той не го вижда. С консултантите споделя, че майката постоянно отсъства от страната и детето е на грижите на баба му, както и че против него се подават сигнали за принуждение по отношение на детето, които той изрично отхвърля. Обаждащият се показва своите терзания, че детето е изложено на прочувствено напрежение поради родителския спор.
В друга консултация татко търси съвет по какъв начин да постъпи, откакто са му отказани всички опити да види детето си. По думите му за детето се грижат добре и той не се тормози за него, само че желае да го вижда, което не му се разрешава. С майката на детето не са разведени публично заради неприключило дело, което се води в Германия, където тя не се явява.
Държавната организация за протекция на детето от 13 години ръководи Националната телефонна линия за деца 116 111, която е с съгласуван европейски телефонен номер. Чрез линията децата и възрастните, които са загрижени за тях, могат да бъдат изслушани, съветвани и подкрепени от потвърдени експерти анонимно, гратис, 24 часа, 7 дни в седмицата. 
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР