2500 евро е струвало прекарването на мигрант през България, установи

...
2500 евро е струвало прекарването на мигрант през България, установи
Коментари Харесай

ГДБОП обяви каква е тарифата за прекарването на мигранти през България

2500 евро е коствало прекарването на мигрант през България, откри следствие на ГДБОП и прокуратурата. Седем български жители са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на хора. От ГДБОП стартират работа по групата при започване на годината, а през септември казусът е докладван на прокуратурата и е формирано досъдебно произвеждане. Вчера са осъществени шест ареста - все на лица с дебели крими и правосъдни досиета.  Седмият обвинен, който е апетитен и за началник на групата, се оказал в пандиза по дело за опиати. Дори и от там обаче той координирал групата. За което получавал забележителна част от сумата от 2 500 евро, колкото трябвало да заплати всеки мигрант, стана ясно от думите на зам.-шефа на ГДБОП Людмил Николов.  " Над 500 евро от тази сума е оставала персонално за него откакто се разплати с останалите участници в проведената незаконна група ".

Мъжът бил подпомаган и от роднините си.  " В чиито жилища бяха открити огромни суми пари ". Мигрантите, основно от Мароко, Сирия и Афганистан, били поемани от границата с Турция. След прочут престой в Бургас, Пловдив или Пазарджик, били откарвани в София. След престой и там - изпращани на границата със Сърбия, разказа пътя на мигрантите заместник- градския прокурор на София Христо Кръстев.  " Имало е хора, които са имали специфичните познания, умения и знания от кое място могат да минат хората през границата с република Турция и надлежно от кое място могат да излязат от България в република Сърбия ", съобщи. 

" Това са уредници на незаконната активност на лица, които се занимават с превозване, настаняване, изхранване, превеждане през границата по някакъв метод, набиране на водачи ", добави го  Людмил Николов. В интервала, в който групата е била следена, са били предотвратени 16 обособени опита за транспортиране на мигранти. На 15 души са повдигни обвинявания за подкрепяне на активността ѝ. Прокуратурата ще желае непрекъснат арест за членовете на групата за трафик на мигранти.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР