2500 аматьори и професионалисти от 80 танцови училища и школи

...
2500 аматьори и професионалисти от 80 танцови училища и школи
Коментари Харесай

2500 танцьори от 6 държави ще участват в MOVMNT International Dance Competition

2500 дилетанти и експерти от 80 танцови учебни заведения и школи от България, Англия, Гърция, Италия, Малта и Румъния ще се състезават за премиите на осмото издание на Международния танцов конкурс MOVMNT - Русе, 2024.

Едно от най-престижните танцови събития в страната ще се организира на 6 и 7 април. Организатор е едноименната организация с нестопанска цел (MOVMNT International Dance Competition), а сътрудник на събитието е Община Русе.

14 съдии от България, Белгия, Италия, Малта, Румъния, Русия, Унгария и Франция ще правят оценка участниците. Председател на съдийския панел е Цветанка Гергинова.

„ MIDC е повече от танцово съревнование. Нашата неповторима среда дава опция да демонстрирате умствената и физическа дисциплинираност, която е нужна, с цел да бъдете танцьор, като в същото време предизвиква изключителната убеденост, която е нужна, с цел да бъдете реализатор. Година след година нашият екип е подготвен да въодушевява танцьорите и да основава мемоари за цялостен живот. Нека изградим танцьорите на утрешния ден през днешния ден “, споделят уредниците.

За ценителите на танцовото изкуство от Русе и гостите на града е обезпечен свободен достъп до Голямата зала на Доходното здание и в двата дни от 8:00 до 21:00 ч.

В първата спортна стратегия на 6 април са включени танцови стилове от типичен балет и неокласика, до присъщи танци, джаз и контемпорари и лирикъл. На 7 април журито ще прави оценка майсторството на танцьорите в стиловете: Модерн, Акро денс, MTV, Ърбан и Кей поп.

Освен парични награди, най-хубавите танцьори ще получат и финансово обезпечени предложения за присъединяване в влиятелни интернационалните състезания и майсторски класове в Европа и Съединени американски щати.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР